Tiedotejakelu

Lappilaisen oluen paluu

Lappilaisen oluen paluu Jami Teirikari Startup-yrityksellä on harvoin suurta viestintäbudjettia, mutta onnistunut joukkorahoituskampanja vaatii paljon näkyvyyttä. Jami Teirikari Markkinointijohtaja, Sangen Oy

Tornion panimo on ollut tärkeä osa kaupunkia vuodesta 1873 lähtien. Kun panimo suljettiin vuonna 2010, jätti se suuren aukon niin lappilaiseen oluttarjontaan kuin myös kaupungin työllistymismahdollisuuksiin. Sangen Oy halusi käynnistää uudelleen panimon toiminnan ja aloitti mittavan joukkorahoituskampanjan vuonna 2015 taatakseen panimon toiminnan. Kampanjan onnistumista varten tarvittiin kuitenkin paljon näkyvyyttä – ilman suurta alkupääomaa.

Näkyvyyttä tiedottamalla

Näkyvyyttä tiedottamalla

Sangen päätti käyttää joukkorahoituksen vetoapuna ammattimaista tiedotejakelupalvelua. Tiedottaminen nähtiin helppona ja kustannustehokkaana tapana saavuttaa näkyvyyttä ja potentiaalisia rahoittajia. Kumppaniksi valikoitui Liana Technologies (ent. Koodiviidakko), jonka ePressi-palvelun avulla tiedotteet saatiin kohdennettua tarkasti aiheesta kiinnostuneille journalisteille ja toimitettua luotettavasti perille. Ensimmäiset tiedotteet lähetettiin alkuvuodesta 2015 ja ne poikivat pian tuloksia.

Ryminällä läpi miljoonarahoitukseen

Ryminällä läpi miljoonarahoitukseen Kaj Kostiander Meillä oli hieno tarina kerrottavanamme, ja ePressi toimi loistavasti monikanavaisena ja tehokkaana palveluna sen levittämiseen. Kaj Kostiander Toimitusjohtaja, Tornion Panimo

Joukkorahoituskampanja oli valtava menestys. Puolessa vuodessa Tornion Panimon tarinasta oli kirjoitettu yli 150 juttua ja niin Kauppalehti kuin myös Talouselämä ottivat suoraan yhteyttä Sangeniin tiedotteiden osalta. Valtava mediasuosio tuotti myös tulosta: Tornion Panimo sai ennätyksellisen rahoituksen toiminnalleen. Miljoonarahoituksen turvin panimo pystyi käynnistämään toimintansa sekä myös investoimaan suurempaan tuotantokapasiteettiin. Ennen kaikkea panimon toiminta toi työllisyyttä ja elinvoimaa alueelle ja toi "pojan" takaisin pohjoiseen.

Panimon tulevaisuus

Panimon tulevaisuus

Panimon rahoitus on nyt turvattu, mutta viestintätyö ei lopu tähän. Jatkossa Sangen aikoo käyttää ePressiä sekä ViidakkoMonitor-mediaseurantapalvelua vahvan brändin rakentamiseen ja ylläpitoon ja erityisesti pitämään panimon yleisön tietoudessa. Panimolle kaavaillaan vahvaa kasvua, ja medianäkyvyys on tärkeä osa sen saavuttamisessa.

Video: Tornion Panimon tarina

Video: Tornion Panimon tarina

Katso Tornion Panimon tarina videomuodossa! Kävimme Torniossa paikan päällä kuvaamassa Tornion Panimon menestystarinan videolle. Tarinan kertoo panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander.

Katso video

Kiinnostuitko ePressistä?

Kiinnostuitko ePressistä?

Haluatko olla näkyvillä mediassa? Ota meihin yhteyttä ja räätälöimme yrityksesi tarpeisiin sopivan ratkaisun.

Tiedottaminen palvelee kaikenlaisia ja -kokoisia yrityksiä ja organisaatioita. Kun saat näkyvyyttä toimittajien keskuudessa ja mediassa, toimittajat tuntevat yrityksesi alasi asiantuntijana ja aktiivisena viestijänä. Ota meihin yhteyttä ja laaditaan yhdessä sinun yrityksellesi sopiva tiedoteratkaisu!

Ota yhteyttä

Asiakkaiden suusta

ePressi on toiminut meillä loistavasti. Sen avulla pystymme kertomaan ja tiedottamaan brändimme tekemisistä kattavasti ja haluamillemme kohderyhmille. Olemme tehneet perinteisten tiedotteiden lisäksi myös mm. mediakutsuja sekä hyödyntäneet palvelua bloggareiden tavoittamiseen. ePressi on ollut loistava lisä omiin markkinointikanaviimme.
Mari Luodes Omistaja ja perustajajäsen, LuinSpa
Arvostamme sitä, että ePressin alustan käytettävyys on huippuluokkaista, toimittajatietokannat ovat kunnossa ja että palvelun kautta onnistuvat myös kansainväliset jakelut.
Lauri Hyppölä Viestintäkonsultti, Kreab