Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Palvelut, Mediaseuranta, Tiedottaminen

Turun kaupungin medianäkyvyys ja julkisuuskuva media-analyysin avulla

Turku on vireä ja rohkeasti uudistuva kasvukeskus, joka tarjoaa asukkailleen laadukkaita kuntapalveluja, monipuolisen elinkeinorakenteen, korkealuokkaista kulttuuria sekä erinomaiset koulutusmahdollisuudet. 

Liana Technologies on Turun kaupungin mediaseurannan ja viestinnän kumppani. Kaupunki tiedottaa asukkailleen aktiivisesti muun muassa ajankohtaisista kehittämissuunnitelmista, päätöksistä sekä muista kaupunkilaisia koskevista aiheista. Kaupunki jakaa tiedotteita, kuvia sekä muita tiedostoja uutishuoneessaan Lianan ePressi-julkaisualustalla.

Turku halusi kattavan laadullisen media-analyysin kaupungin näkyvyydestä ja imagosta tarkoin rajatulla teemalla. Aiemman yhteistyön myötä Turku valitsi analyysin toimittajaksi Lianan. 

Tarve ja tavoitteet

Analyysin tarkoituksena oli hankkia lisätietoa kaupungin medianäkyvyydestä. Tarkempana tarkastelukohteena oli kaupunkiorganisaatioihin liittyvä vertailu Turun ja verrokkikaupungin välillä. 

Tavoitteena oli selvittää, missä määrin ja millä tavalla tarkastelussa olevista kaupunkiorganisaatioista uutisoitiin niiden omien alueiden kaupunkimedioissa.

Valmis ratkaisu

Lianan palveluyksikkö toteutti räätälöidyn media-analyysin vastaamaan kaupungin tarpeita ja tavoitteita. Lianan PR & Media -ratkaisun mediaseurantatyökalun avulla kerättiin dataa asiakkaan täsmentämistä aihealueista valituissa verkkolehdissä. Analyysi sisälsi myös laadullisia mittareita media-analyytikon tarkastelemana kuten kertyneen datan sävytystä eli sen tarkastelua, olivatko kirjoitetut artikkelit sävyltään positiivisia, negatiivisia vai neutraaleja.

“Tiimissämme ymmärsimme heti Turun kaupungin tarpeen, ja räätälöimme media-analyysin vastaamaan heitä askarruttaviin kysymyksiin. Lopputuloksena saatiin tietopaketti, joka vastasi juuri heidän tarpeeseensa, ja palveli heitä työssään.”
Jenni Kleemola
Media Analyst, Liana Technologies

Lianan palveluyksikön tuottamaan media-analyysiin oltiin tyytyväisiä ja sitä hyödynnettiin kaupungin johtoryhmätyöskentelyssä. Turun kaupungin mielestä yhteistyö Lianan kanssa on sujunut erittäin hyvin.

“Ostimme koko analyysin Lianalta ja saimme, mitä tilasimme.”
Saara Malila
Viestintäjohtaja, Turun kaupunki

 

Jaa

Haluatko saavuttaa samanlaisia tuloksia laatimamme räätälöidyn media-analyysin avulla?

Tutustu palveluun