Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Tiedottaminen

Tiedottamalla valtakunnan medioihin

Vuodesta 1913 asti toimineen Taitoliiton (Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry) tehtävänä on tukea alueellisia taitoyhdistyksiä. Taitoliitto tekee järjestön kehitystyötä, käynnistää palvelutuotekehityksiä sekä hoitaa valtionavustukseen liittyviä asioita ja viestintää. Lisäksi liitto on julkaissut TAITO-lehteä jo vuodesta 1907 alkaen. 

Taitoliiton tärkeänä tehtävänä on toimia käsityökulttuurin puolestapuhujana ja asiantuntijana sekä yhteiskunnan tuntosarvina. Liitto kehittää olennaisesti käsityötoimialaa ja vaikuttaa käsityöpolitiikkaan. Taitoliiton toiminta-ajatuksena onkin käsityökulttuurin edistäminen taitona ja elinkeinona. 

Uudella työkalulla helpotusta työhön 

Taitoliitto tarvitsi työkalua tiedottamiseen ja päätyi tutkimaan, mitä palvelua vastaavat organisaatiot hyödyntävät. Tuolloin he törmäsivät Lianaan, jonka ePressi-tiedotejakelupalveluun Taitoliiton valinta kohdistui. 

Uusi tiedotejakelupalvelu on tuonut mukanaan helpotusta Taitoliiton arkeen. Aikaa voidaan keskittää nyt muualle, sillä työkalun avulla tiedotteen kohdentaminen on helpompaa ja rekisterien ylläpitäminen on jäänyt pois päiväjärjestyksestä. Työkalun avulla myös tiedotteiden vastaanottajakunta on laajentunut mittavasti.

Näkyvyyttä tiedottamalla

Ennen Lianan tiedotejakelupalvelun käyttöönottoa Taitoliitolla oli haasteita tavoittaa valtakunnallisia mediota tiedoitteillaan. Pian ePressin käyttöönoton jälkeen tähän tuli kuitenkin muutos: 

Tiedotimme helmikuussa 2021 alueellisen toimijamme uudesta käsityömallistosta. Tiedote tavoitti Ylen, joka teki siitä ison uutisen sekä televisioon että verkkoon.
Johanna Aydemir
Viestintäkoordinaattori, Taitoliitto

Kun vuoden 2021 helmikuussa julkaistusta tiedotteesta tehtiin verkkouutinen, oli sillä mittavat seuraukset jo saman päivän aikana. Verkkouutisen julkaisupäivänä Taitoliiton uuden malliston verkkosivulla kävi vilkas liikenne ja päivän aikana sivuilla kävi massiiviset 10 000 vierailijaa.

Taitoliiton tiedotteet tavoittavat yhä useammin valtamedian. Yle on tehnyt liiton tiedotteiden pohjalta lukuisia uutisia. Tähän Taitoliitto ei ollut aikaisemmin yltänyt omalla tiedottamisellaan, mutta sopivan tiedotejakelupalvelun myötä valtamedioiden tavoittaminen on tullut mahdolliseksi. 

Suoralla omalla tiedotuksella emme ole aiemmin tavoittaneet valtakunnan medioita kovin hyvin, mutta ePressin myötä tähän on tullut muutos. Myös tiedotteiden vastaanottajakunta on laajentunut runsaasti työkalun käyttöönoton myötä.
Johanna Aydemir
Viestintäkoordinaattori, Taitoliitto
Jaa

Haluatko saavuttaa samanlaisia tuloksia?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä ilmainen demo Lianan palveluista.

Pyydä demo