Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Mediaseuranta

Tiedonkeruuprojekti onnistui mediaseurantapalvelun avulla

Pilvi Nummi on parhaillaan väitöskirjaansa Aalto-yliopistossa tekevä arkkitehti. Hänen tutkimuksensa aiheena on sosiaalisen median hyödyntäminen kaupunkisuunnittelussa. Muistojen Nikkilä on yhteisöllinen tiedonkeruuprojekti, jonka tavoitteena on kerätä ja jakaa ihmisten muistoja Sipoon Nikkilästä, erityisesti kylän vanhoista rakennuksista ja paikoista.

Historian siipien havinaa

Muistojen Nikkilä lähti liikkeelle ajatuksesta, että kunta voisi täydentää ja päivittää vanhoihin rakennuksiin liittyvää niin sanottua inventointitietoa joukkoistamalla. Muistoissa kiteytyy historia ja paikkojen merkitys, joten niiden kautta myös vanhojen rakennusten merkityksellisyyttä voi ymmärtää paremmin. Pilvi Nummi kannusti ihmisiä kertomaan muistojaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #muistojennikkilä. Jotta aiheesta syntyvää keskustelua ja muistoja pystyttiin seuraamaan, tarvittiin kattava sosiaalisen median seurantatyökalu.

Sosiaalisen median seuranta on tärkeää etenkin yhteisöllisissä projekteissa. Lianan Liana®Cloud PR & Media -ratkaisun mediaseurantapalvelu kerää tiedot eri sosiaalisen median kanavista helposti yhteen analysoitavaksi.
Tiia Karhunen
Sales Manager, Liana Technologies

Mediaseuranta auttaa keskittymään olennaiseen

Tärkein edellytys tiedonkeruun toteuttamiseen somen puolella oli sosiaalisen median seurantatyökalun käyttöönotto: julkaisujen seuraaminen ja kerääminen ilman työkalua olisi ollut käytännössä mahdotonta. Liana®Cloud PR & Media -ratkaisun seurantatyökalun käyttöönoton jälkeen tutkimuksessa on voitu keskittyä enemmän tiedon analysointiin. Mediaseuranta on myös mahdollistanut tiedonkeruun laajentamisen esimerkiksi paikallisiin Facebook-ryhmiin.

Somen seuraaminen Lianan mediaseurannan työkalulla on helppoa ja tehokasta, joten voin nyt keskittyä varsinaiseen tutkimustyöhön, kuten aineiston analysointiin.
Pilvi Nummi
Arkkitehti, tohtorikoulutettava, Aalto-yliopisto

Laajat hakuominaisuudet helpottavat tiedon jäsentämistä

Kattavat ominaisuudet, kuten monipuoliset hakuominaisuudet, avainsanojen liittäminen julkaisuihin sekä mahdollisuus tallentaa haun tulokset jatkoanalysointia varten tekevät Lianan mediaseurantapalvelusta erinomaisen työkalun tutkimukseen. Pilvi Nummi käyttää mediaseurantaa sekä #muistojennikkilä -hashtagin seuraamiseen että yleisemmin Nikkilän alueeseen liittyvien julkaisujen seuraamiseen. Julkaisuja seuraamalla hän löytää viestit, joissa Nikkilästä puhutaan, ja voi kohdistaa projektin markkinointia näihin kanaviin.

Jaa

Haluatko saavuttaa samanlaisia tuloksia?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä ilmainen demo Lianan palveluista.

Ota yhteyttä