Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Dataan perustuvaa verkkosivu- ja verkkokauppasuunnittelua

Web-design

Laadukkaalla web-designilla on merkittävä rooli sivustosi menestyksessä: sen avulla määritellään, miten sivustosi toimii, miltä se näyttää ja tuntuu. Suunnittelun avulla varmistamme, että sivustosi on helppokäyttöinen ja houkutteleva, jotta saavutat oikeat kohderyhmät, herätät luottamusta asiakkaissasi sekä kasvatat myyntiä.

Alusta alkaen huolellisesti tehty web-design palvelee sekä organisaatiosi että asiakkaidesi tarpeita vielä pitkään. Toteutamme myös design-auditointeja ja autamme parantamaan sivustosi käytettävyyttä.

Käyttäjälähtöinen suunnittelu sivustollesi

UX-suunnittelu

UX-suunnittelu luo pohjan koko sivuston käytettävyydelle ja halutulle käyttökokemukselle. Esimerkiksi käyttöliittymän rakenteen ja käyttäjäpolkujen suunnittelu, konversio-optimointi, tiedon esitystavan ja hierarkian määrittely sekä elementtien interaktiivisuus ja visuaalisuus sisältyvät UX-suunnitteluun.

UI-suunnittelu

UI-suunnittelun lähtökohtana on tehdä sivustostasi hyvännäköinen, helppokäyttöinen ja sulava. Se sisältää tarpeellisten elementtien ja toimintojen visuaalisen suunnittelun, unohtamatta mobiilioptimointia ja saavutettavuutta.

Visuaalinen ilme

Suunnittelemme verkkosivustollesi ja verkkokauppaasi visuaalisen ulkoasun, joka kertoo brändisi tarinaa ja välittää valittuja viestejä. Laadukas visuaalisen ilmeen suunnittelu on osa web-designia ja tarjoaa mahdollisuuden erottua kilpailijoista, ilmentää yrityksesi identiteettiä ja arvoja sekä vahvistaa haluttua mielikuvaa.

Varmista, että sivustosi palvelee kohderyhmiäsi

Miten verkkosivujen suunnittelu etenee?

Verkkosivuprojektin alussa määritellään yhdessä tavoitteet ja sivuston käyttäjäpolut. Määrittelyvaiheen jälkeen projektille suunnitellaan wireframe eli rautalankamalli siitä, miltä valmis sivusto tulee näyttämään sekä lopuksi valmis, tyylitelty kuva sivustosta.
 

Verkkosivujen suunnittelussa lähtökohtina ovat:

  • Sivuston tarkoitus ja tavoitteet
  • Mikä toimii nykyisellä sivustolla ja mikä ei
  • Kohderyhmät
  • Tavoitteet sisältörakenteelle, käyttäjäpoluille ja toiminnallisuuksille
  • Käyttöliittymä ja sivustoelementit

Jokainen projekti lähtee liikkeelle asiakkaan toiveista ja sivustolle asetetuista tavoitteista. Onnistunut web-design syntyy tiiviissä yhteistyössä asiakkaan ja tiimin välillä.

Anna-Kaisa Parviainen
Web designer, Liana

Valmis sivusto ja sen jatkokehitys

Sivuston kehitys ei lopu web-designiin, vaan jatkuu datan perusteella, jotta nähdään, kuinka sivusto toimii ja mitä voidaan mahdollisesti parantaa. Mittaamme sivuston onnistumista erilliseen mittaussuunnitelmaan ja tavoitteisiin pohjautuen.

Jatkuvan kehityksen palveluihimme kuuluu:

Testaa verkkosivustosi käytettävyys

Hyödyt verkkosivustosi käytettävyydestä monella tavalla: tulet huomaamaan sen parempana näkyvyytenä, lisääntyneenä verkkoliikenteenä sekä konversion ja myynnin kasvuna. On tärkeää kuitenkin ensin tunnistaa oman verkkosivuston vahvuudet ja heikkoudet, jotta voit tarjota paremman kävijäkokemuksen kohderyhmillesi.

Testaa sivustosi ja saat tulokset sen suorituskyvyn, hakukoneptimoinnin, mobiilikäytettävyyden ja saavutettavuuden tilasta sekä vinkit ongelmakohtien korjaamiseksi.

UX- ja UI-auditointi sivustollesi

Autamme varmistamaan, että sivustosi on käyttäjäystävällinen sekä havaitsemaan ja korjaamaan sen mahdolliset puutteet. Auditoinnissa tarkastelemme muun muassa sivustosi navigointia, rakennetta, toimivuutta ja ulkoasua. Selvitämme, huonontavatko jotkin seikat sivustolla sen käytettävyyttä, kuten tiedon vaikea löydettävyys tai käyttäjäpolun ongelmat. Koostamme auditoinnista raportin, joka sisältää selkeät toimenpiteet ja toimii tiekarttana sivustosi käytettävyyden kehittämisessä.

Usein kysyttyä verkkosivujen suunnittelusta

Web-design käsittää käyttäjäkokemuksen suunnittelun (UX-design), käyttöliittymäsuunnittelun (UI-design), visuaalisen ilmeen suunnittelun ja muut elementit, jotka yhdessä muodostavat verkkopalvelun toiminnallisuudet ja ulkoasun. Web-designin avulla määritellään, miltä verkkosivuston tai -kaupan halutaan näyttävän ja tuntuvan. Laadukkaan designin avulla sivustosta saadaan tehokas ja kohderyhmiä palveleva kokonaisuus.

Verkkosivujen suunnittelussa UX-suunnittelulla (User Experience) viitataan käyttäjäkokemukseen ja UI-suunnittelulla (User Interface) käyttöliittymään. 

Visuaalinen suunnittelu tarkoittaa sivuston ikoneita, grafiikkaa, kuvastoa ja brändielementtejä. Visuaalinen suunnittelu kulkee käsi kädessä UI-suunnittelun kanssa ja sen avulla määritetään sivuston ilme. Visuaalinen ilme luodaan rautalankamallin eli sivuston rakenteen päälle.

Sivuston jatkokehitys alkaa, kun verkkosivu on julkaistu. Jatkokehityksessä sivuston käyttöliittymään ja ulkoasuun tehdään parannuksia analytiikkaan pohjautuen. Jatkokehitys tapahtuu pitkällä aikavälillä ja se ulottuu kaikille sivuston eri osa-alueille.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää aiheesta

Lianan blogista löydät runsaasti hyödyllistä ja inspiroivaa sisältöä verkkosivu-uudistukseen sekä muihin markkinoinnin ja viestinnän eri osa-alueisiin liittyen. Julkaisemme säännöllisesti uusia artikkeleita, videoita, infograafeja ja oppaita.

Kaikki blogikirjoitukset