Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Dataan perustuvaa verkkosivu- ja verkkokauppasuunnittelua

Web-design

Laadukkaalla web-designilla on merkittävä rooli sivustosi menestyksessä: sen avulla määritellään, miten sivustosi toimii, miltä se näyttää ja tuntuu. Suunnittelun avulla varmistamme, että sivustosi on helppokäyttöinen ja houkutteleva, jotta saavutat oikeat kohderyhmät, herätät luottamusta asiakkaissasi sekä kasvatat myyntiä.

Alusta alkaen huolellisesti tehty web-design palvelee sekä organisaatiosi että asiakkaidesi tarpeita vielä pitkään. Toteutamme myös design-auditointeja ja autamme parantamaan sivustosi käytettävyyttä.

Käyttäjälähtöinen suunnittelu sivustollesi

UX-suunnittelu

UX-suunnittelu luo pohjan koko sivuston käytettävyydelle ja halutulle käyttökokemukselle. Esimerkiksi käyttöliittymän rakenteen ja käyttäjäpolkujen suunnittelu, konversio-optimointi, tiedon esitystavan ja hierarkian määrittely sekä elementtien interaktiivisuus ja visuaalisuus sisältyvät UX-suunnitteluun.

UI-suunnittelu

UI-suunnittelun lähtökohtana on tehdä sivustostasi hyvännäköinen, helppokäyttöinen ja sulava. Se sisältää tarpeellisten elementtien ja toimintojen visuaalisen suunnittelun, unohtamatta mobiilioptimointia ja saavutettavuutta.

Visuaalinen ilme

Suunnittelemme verkkosivustollesi ja verkkokauppaasi visuaalisen ulkoasun, joka kertoo brändisi tarinaa ja välittää valittuja viestejä. Laadukas visuaalisen ilmeen suunnittelu on osa web-designia ja tarjoaa mahdollisuuden erottua kilpailijoista, ilmentää yrityksesi identiteettiä ja arvoja sekä vahvistaa haluttua mielikuvaa.

Varmista, että sivustosi palvelee kohderyhmiäsi

Miten verkkosivujen suunnittelu etenee?

Verkkosivuprojektin alussa määritellään yhdessä tavoitteet ja sivuston käyttäjäpolut. Määrittelyvaiheen jälkeen projektille suunnitellaan wireframe eli rautalankamalli siitä, miltä valmis sivusto tulee näyttämään sekä lopuksi valmis, tyylitelty kuva sivustosta.
 

Verkkosivujen suunnittelussa lähtökohtina ovat:

  • Sivuston tarkoitus ja tavoitteet
  • Mikä toimii nykyisellä sivustolla ja mikä ei
  • Kohderyhmät
  • Tavoitteet sisältörakenteelle, käyttäjäpoluille ja toiminnallisuuksille
  • Käyttöliittymä ja sivustoelementit

Jokainen projekti lähtee liikkeelle asiakkaan toiveista ja sivustolle asetetuista tavoitteista. Onnistunut web-design syntyy tiiviissä yhteistyössä asiakkaan ja tiimin välillä.

Anna-Kaisa Parviainen
Web designer, Liana

Valmis sivusto ja sen jatkokehitys

Sivuston kehitys ei lopu web-designiin, vaan jatkuu datan perusteella, jotta nähdään, kuinka sivusto toimii ja mitä voidaan mahdollisesti parantaa. Mittaamme sivuston onnistumista erilliseen mittaussuunnitelmaan ja tavoitteisiin pohjautuen.

Jatkuvan kehityksen palveluihimme kuuluu:

Testaa verkkosivustosi käytettävyys

Hyödyt verkkosivustosi käytettävyydestä monella tavalla: tulet huomaamaan sen parempana näkyvyytenä, lisääntyneenä verkkoliikenteenä sekä konversion ja myynnin kasvuna. On tärkeää kuitenkin ensin tunnistaa oman verkkosivuston vahvuudet ja heikkoudet, jotta voit tarjota paremman kävijäkokemuksen kohderyhmillesi.

Testaa sivustosi ja saat tulokset sen suorituskyvyn, hakukoneptimoinnin, mobiilikäytettävyyden ja saavutettavuuden tilasta sekä vinkit ongelmakohtien korjaamiseksi.

UX- ja UI-auditointi sivustollesi

Autamme varmistamaan, että sivustosi on käyttäjäystävällinen sekä havaitsemaan ja korjaamaan sen mahdolliset puutteet. Auditoinnissa tarkastelemme muun muassa sivustosi navigointia, rakennetta, toimivuutta ja ulkoasua. Selvitämme, huonontavatko jotkin seikat sivustolla sen käytettävyyttä, kuten tiedon vaikea löydettävyys tai käyttäjäpolun ongelmat. Koostamme auditoinnista raportin, joka sisältää selkeät toimenpiteet ja toimii tiekarttana sivustosi käytettävyyden kehittämisessä.

Lue lisää aiheesta

Lianan blogista löydät runsaasti hyödyllistä ja inspiroivaa sisältöä verkkosivu-uudistukseen sekä muihin markkinoinnin ja viestinnän eri osa-alueisiin liittyen. Julkaisemme säännöllisesti uusia artikkeleita, videoita, infograafeja ja oppaita.

Kaikki blogikirjoitukset

Web-designin elementit muodostavat yhdessä laadukkaan verkkosivuston

Web-design tuo yhteen sivuston toiminnallisuuden, ulkoasun ja käytettävyyden.

Eri elementtien huolellisen suunnittelun avulla varmistamme, että sivustosi on sekä käyttäjäystävällinen että houkutteleva. Näin voit tavoittaa oikeat kohderyhmät, herättää luottamusta asiakkaissasi ja edistää myyntiäsi.

Kysy meiltä web-designista!

Web-designilla tarkoitetaan verkkosivujen suunnittelua ja visuaalisen ilmeen toteutusta käyttöliittymä huomioiden. Prosessi käsittää visuaalisen ilmeen suunnittelun, käyttäjäkokemuksen (UX) suunnittelun, käyttöliittymäsuunnittelun (UI) ja muut elementit, jotka yhdessä muodostavat verkkopalvelun ulkoasun ja toiminnallisuuden. Web-design määrittää, miten sivustosi toimii, miltä se näyttää ja tuntuu.

Verkkosivujen suunnittelussa UX-suunnittelulla (User Experience) viitataan käyttäjäkokemukseen ja UI-suunnittelulla (User Interface) käyttöliittymään. 

Visuaalinen ilme kattaa verkkosivujen suunnittelussa ikonit, grafiikan, kuvaston ja brändielementit.  Suunnittelu kulkee käsi kädessä UI-suunnittelun kanssa ja sen avulla määritetään, miltä sivuston ulkoasu näyttää. Visuaalinen ilme luodaan rautalankamallin eli sivuston rakenteen päälle

Sivuston jatkokehitys alkaa, kun verkkosivu julkaistaan. Jatkokehityksessä sivuston käyttöliittymään ja ulkoasuun tehdään muutoksia analytiikkaan pohjautuen. Jatkokehitys on pitkän aikavälin toimintaa ja ulottuu kaikille sivuston eri osa-alueilla.

Jätä yhteydenottopyyntö