Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

Näin kasvatat uutiskirjeen avaus- ja klikkausprosenttia – 13 tehokasta taktiikkaa

0
Uutiskirjeen OR ja CTR nousuun
Jaa

Haluatko useampien ihmisten avaavan sähköpostiviestisi ja sitoutuvan niihin? Et ole ainoa. Uutiskirjeiden avaus- ja klikkausprosentit ovat toistuvasti yksi markkinoijien suurimmista päänvaivoista, sillä hyvä uutiskirje, jossa metriikat ovat kunnossa ei synny itsestään. 

Tässä artikkelissa kerromme 13 erilaista tapaa vaikuttaa uutiskirjeiden avausprosenttiin (OR, Open Rate) ja klikkausprosenttiin (CTR, Click-Through Rate). Tulet yllättymään kuinka yksinkertaisia suurin osa vinkeistä on. Keinot on myös helppo ja nopea ottaa käyttöön ja ne vaikuttavat tehokkaasti tuloksiisi.

13 vinkkiä, joilla toteutat parhaat uutiskirjeet:

  1. Personoi uutiskirjeesi
  2. Määrittele, mikä OR ja CTR toimii sinulle
  3. Panosta otsikkoon
  4. Muista myös preheader
  5. A/B-testaa
  6. Valitse sopiva aikaikkuna
  7. Ylläpidä ja kasvata tietokantaasi
  8. Segmentoi tilaajalistasi
  9. Leikittele lähettäjän nimellä
  10. Vältä spam-sisältöä
  11. Tuota huippulaadukasta uutiskirjesisältöä
  12. Tarkista pomput
  13. Suunnittele CTA-painikkeesi

Ja ei kun matkaan!

1. Personoi uutiskirjeesi

Mikäli haluat tehdä vaikutuksen lukijoihisi, pelkkä vastaanottajan nimen käyttäminen uutiskirjeen otsikossa ei enää riitä.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan personoidulla otsikolla on vain 2 % vaikutus uutiskirjeen avausprosenttiin.

Parhaat uutiskirjeet yhdistelevät eri personoinnin keinoja. Ota siis askel pidemmälle tarjoamalla hyper-personoitua uutiskirjesisältöä eri asiakassegmenteille. Samaan tapaan kuin Netflix tarjoaa sinulle elokuvia katseluhistoriasi perusteella.

Lue vinkkejä uutiskirjeesi personointiin blogikirjoituksestamme.

Katso myös videomme, jossa Elena markkinointitiimistämme kertoo, kuinka maailman suurimmat brändit tekevät sähköpostimarkkinointia (ja mitä voimme oppia näiltä brändeiltä 👀). Elena puhuu videolla englantia, mutta voit valita suomenkieliset tekstitykset videon asetuksista.

 

2. Määrittele, mikä OR ja CTR toimii sinulle

Pohdi hetki näitä kysymyksiä:

Mikä on tavoitteesi sähköpostimarkkinoinnissa? Haluatko generoida lisää liidejä? Vai haluatko esimerkiksi tiedottaa työntekijöillesi yrityksen viimeisimmistä uutisista?

Vastausten perusteella voit arvioida sopivan avaus- ja klikkausprosentin sinun uutiskirjeillesi.

Esimerkiksi yrityksen sisäisten uutiskirjeiden avausluku tapaa olla lähellä sataa prosenttia, kun taas B2B-uutiskirjeiden avausprosentti on huomattavasti matalampi.

Statista keräsi dataa eri maiden ja alojen avausluvuista. Voit tarkastaa oman alasi raportin ja tehdä vertailua myös muihin sektoreihin saadaksesi laajemman näkökulman.

3. Panosta otsikkoon

Otsikko on ensimmäinen asia, joka edustaa uutiskirjettäsi – panosta siis sen suunnitteluun.

Parhaat uutiskirjeet huomioivat ainakin nämä asiat:

  • Tee otsikosta houkutteleva, mutta vältä klikkiotsikointia
  • Pidä otsikko kompaktina: 50 merkkiä on maksimi näyttöpäätteellä, 35 merkkiä mobiilissa
  • Mausta otsikko emojeilla, mutta muista kohtuus
  • Lisää otsikkoon tunnetta

Otsikon tyyli voi olla rento tai asiallinen, alastasi ja uutiskirjeen tarkoituksesta riippuen. Tässä muutamia esimerkkejä otsikoista, joissa on käytetty erilaisia äänensävyjä:

  • KARRRRMIVAT pudotukset hinnoissa – katso nyt 👻 (SYKE Tribe)
  • Lahjoita kielen rikkautta – Anna lahjaksi Aku Ankka (Aku Ankka)
  • Muistathan vaihdattaa renkaasi ajoissa (ABC)
Löydä lisää ideoita uutiskirjeesi otsikkoon blogitekstistämme: Millainen on hyvä uutiskirjeen otsikko?

4. Muista myös preheader

Eikö olekin turhauttavaa saada sähköposteja, joiden preheader näyttää tältä? 

Otsikon jälkeen näkyvä preheader antaa esimakua uutiskirjeen sisällöstä ja siksi sen huolellinen suunnittelu on tärkeää. Hyvä uutiskirje sisältääkin houkuttelevan ja informatiivisen preheaderin, joka kertoo, miksi kirje kannattaa ylipäätään edes avata ja lukea.

Huomioi nämä asiat:

  • Älä toista otsikon asiaa preheaderissa
  • Pidä preheader alle 85 merkissä tai tekstisi leikkaantuu

5. A/B-testaa

Digimarkkinointi käsittää paljon testaamista, eikä sähköpostimarkkinointi ole poikkeus. Parhaat uutiskirjeet syntyvätkin usein testaamisen kautta. Suurimmassa osassa sähköpostimarkkinoinnin työkaluja on sisäänrakennettu A/B-testausmahdollisuus. Hyödynnä tätä ominaisuutta selvittääksesi, mitkä tekijät toimivat uutiskirjeesi otsikossa parhaiten. 

Miten tämä käytännössä tapahtuu?

Kuvitellaan, että haluat selvittää, millainen otsikkotyyppi toimii parhaiten. Tässä tapauksessa luot kaksi erilaista otsikkovaihtoehtoa uutiskirjeellesi. Viestisi lähetetään näitä otsikkovaihtoehtoja käyttäen vastaanottajistasi kootulle testiryhmälle: 10 prosenttia vastaanottajista saa otsikolla nro 1 varustetun kirjeen, toiset 10 prosenttia toisen. Ennalta määritellyn ajan jälkeen järjestelmä tunnistaa, kumpi otsikoista menestyi paremmin. Kirje lähtee matkaan lopuille vastaanottajille voitokkaalla otsikolla.

Omia raporttivertailuja tekemällä voit testata otsikon lisäksi muitakin uutiskirjeen elementtejä.

Voit testata esimerkiksi

  • Kuinka emoji otsikossa vaikuttaa uutiskirjeesi avauslukuun
  • Kuinka Call-To-Action -painikkeen väri vaikuttaa klikkauksiin
  • Vaikuttaako kuvien määrän kasvattaminen uutiskirjeesi klikkausprosenttiin
  • Millainen vaikutus uutiskirjeen äänensävyllä on klikkausprosenttiin

6. Valitse sopiva aikaikkuna

Kuinka todennäköisesti uutiskirjeesi avataan, jos se saapuu perille yhdeltä yöllä? Mahdollisuus on olemattoman pieni.

Jos lähetät uutiskirjeitä asiakkaille ympäri maailmaa, voit segmentoida vastaanottajasi heidän sijaintiinsa perustuen. Näin varmistat, että kukin saa sähköpostiviestin järkevään aikaan.

Voit esimerkiksi lisätä sijaintikentän uutiskirjeesi tilauslomakkeeseen:

Muista huomioida myös kansalliset lomat ja juhlapyhät ajastaessasi uutiskirjeitä. Mieti myös, mitkä ovat päivän kiireisimpiä ajankohtia ja huomioi paikalliset tavat. Esimerkiksi Arabiemiraateissa perjantai on vapaapäivä ja sunnuntai taas työpäivä, mikä kannattaa ottaa huomioon lähetysaikatauluissa.

7. Ylläpidä ja kasvata tietokantaasi

Nopein keino kasvattaa avausprosenttia on lopettaa sähköpostimarkkinointi heille, jotka eivät koskaan avaa uutiskirjeitäsi.

Epäaktiiviset uutiskirjetilaajat tekevät hallaa raporteillesi eivätkä tuo mitään lisäarvoa. Pyri siis pitämään kontaktilistasi siisteinä ja poista kaikki epäaktiiviset tilaajat. Poista esimerkiksi vastaanottajat, jotka eivät ole avanneet kirjeitäsi viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Keskimäärin 22,5 % listastasi vanhentuu vuosittain.

Jatka samalla laadukkaan tietokannan kasvattamista. Vahvista uutiskirjeesi tilaus hyödyntämällä double opt-in -viestejä. Tällä tavoin noudatat tietosuojalainsäädäntöä ja karsit samalla pois kaikki epärelevantit kontaktit.

Lue vinkkimme tilaajarekisterin kasvattamiseen blogiartikkelistamme: 31 + 31 tapaa kerätä uutiskirjetilaajia

8. Segmentoi tilaajalistasi

Uutiskirjeesi tilaajien segmentoinnin idea on tarjota sopivaa sisältöä kullekin yleisölle. Lopputuloksena lukijasi saavat kaipaamansa sisältöä, mikä taas näkyy kohonneina avaus- ja klikkausprosentteina.

Segmentointia voi toteuttaa lukuisilla eri tavoilla, mutta yleisimpiä ovat:

  • Demografiset tekijät, kuten ikä, sukupuoli tai siviilisääty
  • Sijainti
  • Viimeisin hankinta

Aloitettuasi asiakkaittesi segmentoinnin voit alkaa lähettää heille toivotunlaista sisältöä markkinoinnin automaatiota hyödyntäen.

9. Leikittele lähettäjän nimellä

Lähettäjän nimi on tärkein syy avata uutiskirje. Jopa 69 % uutiskirjetilaajista kertoo avaavansa sähköpostiviestin lähettäjän nimen perusteella.


Leikittele siis lähettäjän nimellä kasvattaaksesi uutiskirjeesi avauslukua. Lähettäjän etunimi tuo persoonallisen lisän uutiskirjeeseen.

Tässä hyvä esimerkki Fiksuruoka.fi:ltä:

Voit tehdä uutiskirjeestäsi henkilökohtaisemman hyödyntämällä lähettäjän nimeä myös uutiskirjeesi footerissa. Aivan kuten me teemme:

Parhaat uutiskirjeet näyttävät kasvot yrityksen takana. Lukijasi ovat todennäköisemmin vuorovaikutuksessa kirjeesi kanssa ja klikkaavat linkkejäsi, kun he näkevät, että uutiskirjeen takana on oikea ihminen. Lopputuloksena pääset nauttimaan korkeammista avaus- ja klikkausprosenteista.

10. Vältä spam-sisältöä

Tiettyjen sanojen käyttö uutiskirjeessäsi voi aiheuttaa uutiskirjeesi päätymisen roskapostikansioon. Tämä luonnollisesti vaikuttaa uutiskirjeesi tuloksiin negatiivisesti. Hyvä uutiskirje, jonka sisältö on käyty huolella läpi ei päädy roskapostiin.

Vältä uutiskirjeen sisällössä sanoja, jotka lupailevat liikoja ja vaikuttavat epäilyttäviltä tai epäeettisiltä. Kattava listaus spam-sanoja löytyy esimerkiksi Simplycastin listalta. Vältä spam-sanojen käyttöä etenkin uutiskirjeen otsikossa.

Muista myös tehdä roskapostianalyysi eli spam check ennen kuin lähetät uutiskirjeen. Suuri osa sähköpostimarkkinoinnin työkaluista tarjoaa mahdollisuuden roskapostianalyysiin, jossa uutiskirjeesi skannataan mahdollisten spam-triggereiden varalta.

11. Tuota huippulaadukasta uutiskirjesisältöä

Parhaat uutiskirjeet eivät synny itsestään Jos tilaajasi ovat tyytyväisiä uutiskirjeittesi sisältöön, he todennäköisesti avaavat viestisi jatkossakin ja muodostuvat uskollisiksi lukijoiksi. Seuraa siis alasi trendejä ja kokeile uusia sisältötyyppejä oppiaksesi, mistä tilaajasi innostuvat.

Muita tapoja tuottaa laadukasta uutiskirjesisältöä:

  • Kysy lukijoiltasi esimerkiksi gallupilla millaista sisältöä he haluaisivat nähdä kirjeissäsi
  • Tarkista uutiskirjeraporttisi nähdäksesi mitkä aiheet kiinnostivat lukijoita eniten
  • Tarkista sivuliikenteestä mitkä sivut saavat eniten vierailuja uutiskirjeestä
  • Selvitä myyntitiimiltä mitkä ovat yleisimpiä asiakkaiden kysymiä kysymyksiä ja tuota näihin liittyvää sisältöä

12. Tarkista pomput

Lasketaanpa hieman:

Uutiskirjeen avausprosentti lasketaan jakamalla kirjeen avaajien määrä lähetettyjen viestien määrällä, ja vähentämällä jakotuloksesta vielä pompanneet viestit eli ne, joiden lähetys ei onnistunut.

(Kuvan lähde)

Täydellisessä maailmassa pomppujen (bounce) määrä olisi mahdollisimman pieni.

Mistä sähköpostien pomppaaminen johtuu ja miten asian voi korjata? Pompanneet uutiskirjeet jaetaan kahteen luokkaan pompun syiden perusteella:

  • Soft bounces: tyypillisesti väliaikainen toimitushäiriö, joka johtuu vastaanottajan serveriviasta tai liian täydestä postilaatikosta. Näiden korjaaminen on haastavaa, mutta näistä on silti hyvä olla tietoinen.
  • Hard bounces: vastaanottajan sähköpostiosoitetta tai domainia ei ole olemassa. Poista nämä osoitteet listaltasi pienentääksesi pomppujen lukemaa. Suurin osa sähköpostimarkkinoinnin työkaluista poistaa automaattisesti sähköpostiosoitteet, jotka pomppaavat toistuvasti.

Voit tarkistaa pomppujen syyn uutiskirjeraporteistasi ja poistaa hard bounce -osoitteet tietokannastasi. 

13. Suunnittele CTA-painikkeesi

Lukijat saattavat sokaistua tekstiltään tyypillisiin CTA-painikkeisiin, kuten “Lue lisää” tai “Osta nyt”. Hyvä uutiskirje sisältääkin vähintään yhden selvästi erottuvan CTA-painikkeen, joka johdattaa kirjen lukijan kohti haluttua tavoitetta.

Siksi voitkin leikitellä CTA-tekstillä nostaaksesi uutiskirjeesi klikkausprosenttia. Näin esimerkiksi Apollomatkat teki CTA-painikkeistaan houkuttelevamman:

Kaipaatko lisää hyödyllistä tietoa sähköpostimarkkinoinnista? 

Lataa maksuton sähköpostimarkkinoijan opas, joka tarjoaa runsaasti vinkkejä muun muassa tilaajatietokannan tehokkaaseen hyödyntämiseen, sisältöjen kohdentamiseen sekä sähköpostimarkkinoinnin tulosten seuraamiseen.

Lataa opas tästä!

Lue lisää sähköpostimarkkinoinnista blogistamme:

Tykkäsitkö artikkelista?
Peukuta tästä!

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja