Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Verkkosivut

Visuaalinen ja toiminnallinen vuosikertomus

Vuosikertomus on monelle organisaatiolle vuoden tärkein talousjulkaisu. Moderni vuosikertomus ei ole pelkkää tekstimassaa, vaan huolellisesti suunniteltu interaktiivinen kokonaisuus, joka talouden tunnuslukujen lisäksi viestii liiketoiminnan huippuhetkistä. Sujuva kommunikaatio on onnistuneen projektin avaintekijä.

Fingrid on suomalainen julkinen osakeyhtiö, joka vastaa sähkön siirrosta Suomen kantaverkossa. Kantaverkko on sähkönsiirron runkoverkko, johon ovat liittyneet suuret voimalaitokset ja tehtaat sekä alueelliset jakeluverkot. Sujuvan, helposti luettavan ja tyylikkään vuosikertomuksen merkitys korostuu Fingridin kaltaisella suuryrityksella, jolla on massoittain ilmoitettavaa dataa. 

Vuoden 2019 vuosikertomus oli Fingridin neljäs yhteistyöprojekti Liana Technologiesin kanssa. Edellisvuosien projekteihin oltiin erittäin tyytyväisiä, joten yhteistyötä oli luontevaa jatkaa. Useista teknologiantoimittajista Liana on onnistunut parhaiten täyttämään Fingridin verkkovuosikertomukselle asettamat tekniset tavoitteet.

Numeerinen data dynaamisesti esille

Kaksi teknistä ominaisuutta ovat nostaneet Liana Technologiesin julkaisujärjestelmän kilpailijoiden ylitse: numeerisen datan esittäminen ja liitteiden käyttäminen. Vuosikertomus on pääasiassa talousjulkaisu ja sisältää paljon numeerista dataa. Lianan julkaisujärjestelmän avulla tämä numeerinen data on mahdollista esittää taulukoissa visuaalisesti näyttävästi. Nämä tekevät taulukoiden lukemisesta ja tiedon sisäistämisestä helppoa. Tärkeää on myös, että Lianan tiimi pystyy suoraan lisäämään tilinpäätöksen liitteet taulukoihin, sen sijaan että käytettäisiin huonolaatuisia kuvakaappauksia.

Sujuva ja joustava yhteistyö

Fingridin talous- ja viestintätiimit tekivät tiivistä yhteistyötä viestintätoimisto Milttonin ja Liana Technologiesin kanssa, jotta vuoden 2019 verkkovuosikertomus saataisiin julki vain muutamia viikkoja Fingridin tilinpäätöksen jälkeen.

Koko neljän kuukauden ajalle ulottunutta projektia – marraskuun suunnitteluvaiheesta materiaalien toimittamiseen ja edelleen maaliskuun julkaisuun – väritti sujuvuus ja joustavuus. Yhteispeli luovan kumppanin, Milttonin kanssa oli suoraviivaista ja työnjako tahojen välillä selvä. Kommunikaatio Lianan ja Fingridin välillä oli tiivistä, ja Fingridin tiimi oli erityisen vaikuttunut rauhoittavasta ilmapiiristä ja siitä, että kaikki heidän projektiin liittyvät toiveensa pystyttiin täyttämään.

Tutustu Fingridin verkkovuosikertomukseen, joka nousi keväällä 2020 listaamattomien yritysten ykköseksi ProComin järjestämässä vuosikertomusarviossa.

Yhteistyö Lianan kanssa on ollut sujuvaa ja joustavaa viimeiset neljä vuotta. Vuosikertomus on meille vuoden tärkein talousjulkaisu. Tulokset, jotka olemme saavuttaneet Lianan julkaisujärjestelmän avulla ovat huippuluokkaa toiminnallisuudessaan ja visuaalisuudessaan.
Marjaana Kivioja
Viestintäpäällikkö, Fingrid

 

Jaa

Kiinnostuitko?

Voit tutustua tarkemmin verkkovuosikertomuksen toteuttamiseen Lianan julkaisujärjestelmällä tai ottaa meihin suoraan yhteyttä. 

Ota yhteyttä