Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

Uutishuone 101 - suunnittele, toteuta ja hyödy [+infografiikka]

0
Uutishuone 101 - suunnittele, toteuta ja hyödy [+infografiikka]
Jaa

Uutishuone kokoaa yrityksen tai organisaation avainsisällöt - tuoreimmat tiedotteet, blogikirjoitukset, ajankohtaiset tapahtumat sekä sosiaalisen median sisällöt - yhdelle ja samalle sivulle. Koostimme vinkit, joiden avulla suunnittelet ja toteutat toimivan uutishuoneen ja saat siitä enemmän irti.

Näin hyödyt uutishuoneesta

  • Kiinnostusta ja vetovoimaa. Uutishuone tekee toiminnastasi näkyvää ja näyttää, missä kaikissa kanavissa yrityksenne vaikuttaa. Sen lisäksi, että annat toiminnastanne virkeän kuvan, saa yritys nostetta alan luotettavana lähteenä ja mielipidevaikuttajana.
  • Osallista ja aktivoi seuraajia. Jatkuvasti päivittyvät somesyötteet, tuoreet tiedotteet ja uudet artikkelit houkuttelevat jakamaan ja kommentoimaan, ja herättelevät keskustelua aiheen ympärillä.
  • Lisää verkkoliikennettä. Uutishuone on oiva moottori verkkoliikenteen kasvulle. Näkyvyys ja sisältöjen leviäminen verkossa sekä sosiaalisen median kanavissa lisää verkkosivuillesi suuntautuvaa liikennettä ja nostaa sijaasi hakukoneiden hakutuloksissa.
  • Kasvata ja ylläpidä kontaktiverkostoasi. Uutishuoneen kautta keräät potentiaalisten asiakkaiden, toimittajien tai toimialasi vaikuttajien yhteystietoja tarjoamalla heille mahdollisuuden tilata sisältöjäsi uutiskirjeinä tai koosteina. Näin laajennat kontaktiverkostoasi ja samalla varmistat, että tilaajasi palaavat sisältöjesi pariin myös silloin, kun eivät vieraile uutishuoneessasi.
  • Palvele sidosryhmiäsi paremmin. Uutishuone ei nimestään huolimatta ole pelkästään toimittajia ja mediaa varten. Uutishuone on monipuolinen asiakaspalvelun väline, joka palvelee useiden eri sidosryhmien ja kohderyhmien tarpeita. Kokoa toimialasi keskeiset tapahtumat tapahtumakalenteriin, jotta asiakkaasi löytävät ne helposti ja voivat ilmoittautua mukaan. Nosta vuosiraportit ja tekemäsi tutkimukset esille päättäjiä varten.

5 vinkkiä toimivan uutishuoneen toteuttamiseen

1. Sisältö tarpeiden ja tavoitteiden mukaan

Hyvä uutishuoneen sisältö palvelee paitsi kohderyhmiesi tarpeita, myös tukee omia toimintatavoitteitasi. Haluatko kasvattaa medianäkyvyyttäsi? Vai kenties houkutella enemmän osallistujia tapahtumiisi? Sijoita keskeisin sisältö näkyvimmälle paikalle.

2. Panosta käytettävyyteen

Tee uutishuoneestasi mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja tuo sisältösi yhden klikkauksen päähän. Linkitä otsikoista suoraan varsinaiseen sisältöön, ei esimerkiksi verkkosivuston etusivulle tai blogin pääsivulle. Sisällytä somepainikkeet artikkelien ja tiedotteiden yhteyteen, jotta niitä on helppoa jakaa. Responsiivisella toteutuksella varmistat, että uutishuone näyttää hyvältä ja toimii ongelmitta kaikilla päätelaitteilla.

3. Vähemmän on enemmän

Yrityksen historiikki, työpaikkailmoitukset, henkilöstön yhteystiedot, sijaintikartta - uutishuoneen toteutuksessa on helppo ajautua sivuraiteille, jolloin sisältö räjähtää käsiin. Karsi turhat osiot pois ja tiivistä olennaisin. Näytä esimerkiksi vain kolme uusinta blogikirjoitusta ja lisää loppuun linkki vanhempiin sisältöihin.

4. Automaattisesti päivittyvät syötteet

Koska uutishuone sisältää kaikkein tiheimmin päivityviä materiaaleja useista eri kanavista, on käytänön kannalta tärkeää, että syötteet päivittyvät automaattisesti uutishuoneeseesi, eikä niitä tarvitse manuaalisesti yksitellen käydä lisäämässä. Varmista, että käytössäsi olevat työkalut, kuten verkkosivut ja tiedotejakelupalvelu toimivat saumattomasti yhteen.

5. Tyylikäs ulkoasu

Vaikka uutishuoneen tarkoitus on olla ennen kaikkea informatiivinen ja selkeä, ei sen tarvitse olla tylsä. Tee uutishuoneestasi näyttävä ja brändi-ilmeesi mukainen. Näin uutishuoneesi on paitsi toimiva, se myös erottuu edukseen.

Uutishuone tehokäyttöön - lisävinkit käyttäjälle

Tee uutishuoneesta etusivu

Hyvällä sijoittelulla varmistat, että uutishuoneesi tulee löydetyksi. Yleisimmin uutishuone sijaitsee päävalikossa, mutta se toimii tehokkaasti myös vaikkapa etusivuna. Näin vierailijasi laskeutuu ensiklikkauksella keskeisimpien sisältöjen ääreen.

Asiakkaamme Etu nosti uutishuoneen etusivukseen ja on saanut paljon kiitosta siitä, että keskeisin materiaali on helposti löydettävissä.

Tarjoa tärkeitä sisältöjä syötteinä

Tarjoa kävijöillesi alan keskeisiä sisältöjä automaattisina syötteinä. Seuraa esimerkiksi hashtageja #verkkokauppa #markkinointi #viestintä tai tiedotteita RSS-syötteinä. Näin uutishuoneen kävijät pääsevät seuraamaan reaaliaikaisesti, mitä toimialallanne kirjoitetaan ja tarjoat heille lisää syitä palata yhä uudestaan sivuillesi.

Videosisältö ja vlogit

Uutishuoneen ei tarvitse olla pelkkää tekstiä ja kuvaa. Upota sivulle videosyötteitä esimerkiksi Youtube-kanavaltasi. Videot ovat tehokas keino viestiä: 84% kuluttajista on valmis ostamaan sen jälkeen, kun ovat nähneet brändin videon (Lähde).

Tapahtumakalenteri

Nosta omat tai toimialasi tapahtumat ja koulutukset esille. Näin ohjaat kävijöiden kiinnostusta kohti konkreettista toimintaa.

Alla olevasta infograafista näet niputettuna vinkit, joiden avulla onnistut toimivan uutishuoneen toteutuksessa.

Koodiviidakko toteuttaa uutishuoneita, joiden ulkoasu on räätälöity yrityksen visuaalisen ilmeen mukaiseksi ja sisältö mukautettu tarpeet ja toiveet huomioiden. Huolella tehty mobiiliresponsiivinen toteutus takaa, että uutishuone näyttää hyvältä kaikissa päätelaitteissa. Jos haluat keskustella tarkemmin, pyydä meiltä yhteydenottoa.

Ota yhteyttä

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja