Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

5 syytä miksi sinunkin pitäisi seurata sosiaalista mediaa

0
5 syytä miksi sinunkin pitäisi seurata sosiaalista mediaa
Jaa

Sosiaalinen media ei ole enää pitkään ollut pelkästään kissavideoiden ja viime viikonlopun juhlakuvien jakamisen kanava. Somessa käydään myös laajalti keskustelua omista asiakaskokemuksista yritysten ja organisaatioiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että negatiiviset kommentit leviävät helposti suurellekin yleisölle.

Somea voi kuitenkin käyttää myös hyödykseen. Sosiaalisen median laajan tavoittavuuden ansiosta se on erinomainen väline löytää uutta asiakaskuntaa sekä luoda tunnettuutta omalle organisaatiolle. Tutkimusten mukaan jopa 71 % verkkokauppojen asiakkaista kokevat, että sosiaalisella medialla on ollut vaikutusta heidän ostokäyttäytymiseensä.

Sosiaalisen median palvelut ilmoittavat, mikäli organisaationne tägätään julkaisuun, mutta usein etenkin negatiiviset kommentit jaetaan piilossa katseilta. Lähtökohtaisesti näet vain murto-osan siitä keskustelusta, jota organisaationne ympärillä käydään. Paras tapa löytää oman organisaation ympärillä pyörivä keskustelu on hyödyntää sosiaalisen median seurantatyökalua.

Etkö ole vielä vakuuttunut? Tässä on 5 syytä, miksi sinunkin pitäisi seurata sosiaalista mediaa. 

1. Ratkaise asiakkaidesi huolet

Kukaan ei ole täydellinen. Virheiden tekeminen on inhimillistä, eikä mikään yhtiö voi täysin välttyä virheiltä. Asiakkaat kuitenkin turhautuvat ongelmista, ja jakavat huonot asiakaskokemuksensa helposti sosiaalisessa mediassa. Mikä olisikaan parempi tapa herättää asiakkaan luottamus uudelleen kuin ratkaista ongelmat helposti ja nopeasti somen välityksellä?

Sosiaalisen median seurantatyökalu auttaa löytämään huonot asiakaskokemukset ja korjaaman ne, ennen kuin suurempaa vahinkoa ehtii syntyä. Muista myös huolehtia organisaationne sisäisestä viestinnästä, jotta ongelmat saadaan ratkaistua nopeasti ja jouhevasti. 

2. Vastaa kehuihin

Kaikki somesta löytyvät asiakastarinat eivät ole negatiivisia, vaan monet käyttävät sosiaalista mediaa myös jakaakseen positiivisia kokemuksia. Positiivisiin kommentteihin vastaaminen tuo yrityksen lähemmäs asiakkaitaan ja viestii siitä, että organisaatio välittää asiakkaidensa kokemuksista. Hyvien asiakaskokemusten löytäminen ja niihin vastaaminen on helpointa someseurantatyökalun avulla. 

3. Seuraa kilpailijoitasi

Sosiaalisen median seurantatyökalu on tehokas väline kilpailijoidesi seuraamiseen. Seurantatyökalun avulla tiedät, miten kilpailijasi käyttäytyvät sosiaalisessa mediassa. Voit seurata esimerkiksi:

  • Mitä sisältöä kilpailijasi jakavat
  • Miten kilpailijasi kommunikoivat asiakkaidensa kanssa
  • Mitä asiakkaat sanovat kilpailijoistasi
  • Miten kilpailijasi rakentavat näkyvyyttään verkossa
  • Mitä virheitä kilpailijasi tekevät

Kilpailijaseurannan hedelmällisin osuus on löytää kilpailijasi ongelmakohdat sekä käyttää niitä hyväkseen. Jos löydät kilpailijaasi tyytymättömän asiakkaan, voit aina tarjota parempaa tilalle.

4. Löydä mielipidevaikuttajat

Jokaisella alalla on omat mielipidevaikuttajansa, joita ihmiset kuuntelevat ja joiden mielipiteisiin he luottavat. Mielipidevaikuttajien käyttäminen markkinoinnissa voi tuoda huomattavaa hyötyä, sillä asiakkaat kokevat mielipidevaikuttajat aidompina ja siten myös luotettavampina verrattuna muuhun markkinointisisältöön. Parhaiten löydät mielipidevaikuttajat sosiaalisen median seurantatyökalun avulla. 

Someseurannan avulla voit sekä löytää vaikuttajat, että tunnistaa heidän ympärillään olevia trendejä. Kun olet löytänyt alallesi sopivimmat ja relevanteimmat vaikuttajat, ota heihin yhteyttä ja tee heidän kanssaan aitoa yhteistyötä. 

Lue lisää blogistamme:

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja