Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Uratarinoita

“Koodauspulmien ratkaiseminen on yksinkertaisesti hauskaa”

Nimi: Shiori Sasaki
Toimipaikka: Oulu
Titteli: Front-end developer
Koulutus: Matematiikan maisteri

Olen Shiori Sasaki ja työskentelen Lianan SaaS-yksikössä front-end -kehittäjänä. Urani Lianalla alkoi harjoittelun kautta. Valmistuttuani matematiikan kandidaatiksi Japanissa jatkoin maisterivaiheen opiskelua Oulun yliopistossa. Opiskelun aikana en tiennyt, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa ja päätin kokeilla jotain uutta. Keväällä 2018 aloitin harjoittelijana Lianalla ja harjoittelun päätyttyä jatkoin työskentelyä yrityksessä.

Front-end -kehittäjänä työstän erilaisten verkkosivujen ilmettä ja toiminnallisuuksia. Päätehtäväni on kirjoittaa koodia asiakkaan toiveiden ja designin perusteella.

Nautin työtehtävistäni ja voin samalla hyödyntää myös matematiikan taitojani. Koodaaminen muistuttaa matemaattisen ongelman tai pulmapelin ratkaisemista – yrität löytää keinoja, joiden avulla saavutat konkreettisen ratkaisun. Näiden ongelmien ratkominen on yksinkertaisesti hauskaa! Ratkaistavat ongelmat myös vaihtelevat projektien mukaan, mikä pitää työn mielenkiintoisena.

Lianalla työskentelyssä minua ilahduttavat myös työkaverini. Lianalla on positiivinen ilmapiiri ja täällä ihmiset ovat halukkaita auttamaan toisiaan ja työskentelemään yhdessä.

Kannustava henki oli läsnä myös kun osallistuin Code in the Dark -koodauskilpailuun työpaikkamme bileissä. Olin hermostunut ja pulssini hakkasi lujaa juuri ennen kilpailua. En ihan yltänyt parhaaseen suoritukseeni, mutta kilpailuun osallistuminen oli silti uusi ja hauska kokemus!

Jaa

Lisää tarinoita