Uratarinoita

Yini Wang

Titteli: Senior Front-end Developer / Team Leader

Minulla on tradenomin tutkinto ja teen parhaillaan tietojenkäsittelytieteiden maisterintutkintoa. Aloitin Lianalla, silloisella Koodiviidakolla vuonna 2011 harjoittelijana, ja koska harjoittelu sujui hyvin, jäin vakituiseksi työntekijäksi.

Aluksi työskentelin pääosin asiakasprojektien parissa. Suunnittelin ja toteutin uutiskirjeitä, verkkosivuja ja verkkokauppoja, ja huolehdin, että niiden tyyli on asiakkaan ilmeen mukainen. Olen hyvin visuaalinen ihminen, joten pidän erityisesti visuaalisesti näyttävistä projekteista - vaikka niiden toteuttaminen veisikin hieman enemmän aikaa.

Nykyään toimin kansainvälisen tiimin vetäjänä, joten päiväni kuluvat pääosin projektihallinnan merkeissä. Autan tiimiäni heidän projekteissaan ja huolehdin, että he pääsevät niissä sujuvasti eteenpäin. On palkitsevaa nähdä oman tiimin onnistuvan ja yltävän parempiin tuloksiin. Toki minulla on edelleen myös omia asiakasprojekteja, joita hoidan tiimin vetämisen ohella.

Liana Technologies on kansainvälinen ja nopeasti kasvava yhtiö, jossa on kuitenkin rentoa ja hauskaa työskennellä. Parasta Lianalla työskentelyssä on joustavuus, erityisesti työaikojen suhteen. Sen ansiosta työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu ilman suurempia ongelmia ja voin työskennellä silloin, kun olen tuottavimmillani. Arvostan myös sitä, että yhtiö tukee omia uratavoitteitani. Esimerkiksi vaihtaminen tiimistä toiseen on mahdollista, jos haluaa joskus kokeilla jotain uutta.

Heidi Pruikkonen

Titteli: Front-end Developer & Designer

Olen alun perin englantilaisen filologian maisteri Oulun yliopistosta ja suoritin graafisen suunnittelun jatko-opintoja Oulun ammattikorkeakoulussa. Tällöin kävin myös front-end -koodaamisen perusteita. Olen aiemmin tehnyt projektitöitä esimerkiksi Oulun yliopistolla graafikkona ja projektiassistenttina, sekä peliprojekteissa 3D-mallintajana. Koodiviidakolla, eli nykyisin Liana Technologiesilla, olen työskennellyt vuoden 2015 lokakuusta lähtien.

Tiesin Liana Technologiesin (silloin Koodiviidakko) mm. MegaMatchmaking -rekrytapahtumasta. Petrasin koodaamista vielä lisää itseopiskelulla, jonka jälkeen hain Lianalle suunnittelijaksi ja front-end -koodaajaksi avoimella hakemuksella heidän rekrysivujensa kautta. Parin tunnin kuluttua tästä sain kutsun haastatteluun.

Tällä hetkellä jokainen alkava sivustoprojekti on mielenkiintoinen, sillä voin miettiä, mitä uutta saan testata niiden toteuttamiseen. Parasta Lianalla työskentelyssä on työtehtävien monipuolisuus ja työaikojen joustavuus. Liana Technologiesia kuvailisin työpaikkana ilmapiiriltään avoimeksi, kansainväliseksi ja nopeatempoiseksi.

Veera Kontiokari

Titteli: Visual Marketing Specialist

Liityin Koodiviidakon, nykyisin Liana Technologiesin, tiimiin keväällä 2016, kun edellinen työpaikkani graafisena suunnittelijana päättyi, ja etsin uutta työpaikkaa mediasuunnittelun ja markkinoinnin parissa. Tunsin Lianan jo edellisen työpaikkani sekä henkilökohtaisten sidosten kautta, joten tänne oli helppo hakea.

Aloitin työni markkinointikoordinaattorin tehtävässä, tuottaen erilaista sisältömarkkinoinnin materiaalia, kuten uutiskirjeitä, artikkeleita ja oppaita Suomen ja Dubain markkinoille. Vahvan multimediataustani takia otin enemmän vastuuta visuaalisen suunnittelun puolelta, ja myöhemmin tittelini muutettiin myös virallisesti Visual Marketing Specialistiksi. Tällä hetkellä vastuunani on yhtiön visuaalisen ilmeen kehittäminen, sekä erilaiset graafisen suunnittelun, valokuvauksen ja videotuotannon tehtävät. 

Mielenkiintoisin projektini tähän mennessä on ollut yrityksen visuaalisen ilmeen kehittäminen – projekti, joka jatkuu edelleen. Olen suunnitellut uusia uutiskirjepohjia, flyereita ja rolluppeja sekä tuottanut infograafeja, valokuvia ja videomateriaalia markkinointitiimimme käyttöön. 

Pidän kovasti Lianan ympäristöstä ja ilmapiiristä. Työ on hyvin joustavaa ja työkaverini ovat aina todella avuliaita. Apua on aina saatavilla, mutta itseään voi aina myös kehittää ja uutta oppii jatkuvasti.

Ville Lehtoniemi

Titteli: Asiakasjohtaja

Aloitin Koodiviidakolla myynnin harjoittelijana vuonna 2010. Mielestäni Koodiviidakko vaikutti erinomaiselta työharjoittelupaikalta. Lopulta kaikki meni niin hyvin, että olen yhä täällä – jo kahdeksatta vuotta. Tuona aikana nimemme on muuttunut Koodiviidakosta Liana Technologiesiksi.

Olen osa firman asiakaspalvelutiimiä. Vastuullani on pitää joitain merkittävimpiä asiakkaitamme iloisina ja myydä tuotteitamme heille. Ja tietenkin tehtävänäni on myös saada mahdollisimman paljon uusia asiakkuuksia.

Eräluvat-case on mahdollisesti mielenkiintoisin projektini tähän mennessä. Se on sekoitus Sivuviidakkoa, Postiviidakkoa ja ViidakkoStorea. Nyt heilllä on myös yksi automaatio käytössään. Mielestäni Eräluvat ViidakkoStore on yksi isoimmista kaupoista, mitä Liana on koskaan tehnyt!

Ilya Sokolov

Titteli: Account manager

Nimeni on Ilya ja toimin asiakkuuspäällikkönä Liana Technologiesilla. Olen 22-vuotias ja liityin Lianan Saksan tiimiin syyskuussa 2016.

Tarinani Liana Technologiesilla alkoi hyvin spontaanisti. Valmistuttuani tradenomiksi päätin heti suunnata suoraan työelämään ja minuun otettiinkin pian yhteyttä ja tarjottiin mahdollisuutta auttaa nopeasti kasvavaa suomalaista yritystä menestymään Saksan markkinoilla. Heti yhtiön työkaluihin tutustumisen jälkeen päätin, että nämä ovat juuri sellaisia ratkaisuja, jotka haluan esitellä Saksan yrityksille.

Suurimmat positiiviset yllätykset kuitenkin odottivat minua tutustumisviikollani Oulussa. Silloin ymmärsin Lianan todellisen merkityksen – valtavan potentiaalin, joustavan asenteen ja aidon yhteishengen.

Vaikka uskon, että kiinnostavimmat projektini ovat vielä tulollaan, ensimmäinen kuukauteni on tuonut minulle ihania kokemuksia, jotka sisältävät tapaamisia kiinnostavien ihmisten kanssa, massiivisen Kölnin markkinoinnin tapahtuman, ja tietenkin ensimmäiset myyntisaavutukseni.

Haluan kannustaa kaikkia, joilla on todellinen intohimo myyntiin, suuriin saavutuksiin ja maailman parantamiseen, liittymään tiimiimme!

Niko Pääkkönen

Titteli: eCommerce Manager / Team Leader

Minulla on tietojenkäsittelystä ja yritysviestinnästä kaksoistutkinto, josta kolme vuotta opiskelin Oulun ammattikorkeakoulussa ja vuoden Neu-Ulmin korkeakoulussa Saksassa. Olen työskennellyt Koodiviidakolla eli nykyisin Liana Technologiesilla nyt viisi vuotta.

Aloitin työni Lianalla sähköisen kaupankäynnin asiantuntijana, josta siirryin koe-ajan jälkeen koordinoimaan projekteja. Nyt työskentelen ViidakkoStore-tiimin johtajana ja vastuullani on verkkokauppatiimin vetäminen ja tukeminen sekä verkkokauppa-alustan kehityksen ohjaus yhdessä tuoteomistajan kanssa. Työskentelen myös läheisesti myyntitiimin ja suoraan asiakkaiden kanssa.

Mielenkiintoisin projektini tähän asti on ollut Disturbin verkkokauppaprojekti. Pääsin mukaan projektiin alkuvaiheilla ja on ollut mukavaa olla kehittämässä asiakkaan liiketoimintaa eteenpäin koko tämän ajan. Disturbin myynti on kasvanut, prosesseja on automatisoitu ja heidän halunsa kehitykseen on huimaa.

Parasta Liana Technologiesilla työskentelyssä on loistavat ihmiset sekä mahtava yhdessä tekemisen meininki. Kaikki lähtee siitä, että tehdään hyvällä asenteella yhteen hiileen hommia. Joustavat työajat ja rennot työkaverit antaa sopivasti vastapainoa muuten hektisille työviikoille.

Tuomas Kukkamaa

Titteli: Senior Software Developer

Olen koulutukseltani tietojenkäsittelyn alan filosofian maisteri ja työtaustani sisältää erinäisiä freelancer-koodausprojekteja. Olen työskennellyt Liana Technologiesilla nyt kolmen vuoden ajan. Valmistuttuani yliopistolta etsin backend-koodaajan paikkoja Oulun alueelta. Liana Technologies, silloin Koodiviidakko, oli jo minulle tuttu firma yliopisto-projektin kautta, joten sitä kautta tiesin kysellä avoimia työpaikkoja.

Vastuullani on verkkokauppaohjelmistomme tuotekehitys, verkkokaupan ja muiden ohjelmistojen välinen integraatio sekä näihin liittyvä tuki. Joskus pitää suunnitella ja kehittää tuotetta, joskus taas tuotteen ja toisen järjestelmän välistä integraatiota. Usein työlistalla on myös tukipyyntöihin vastaamista eli sisäistä tukea muiden tiimien kuten tuotannon, tukitiimin tai myyntitiimin kysymyksiin. Silloin tällöin työpäivä keskeytyy akuuteilla ongelmatilanteilla, jotka pitää käydä läpi.

Kiinnostavin kehitysprojekti tähän mennessä on ollut tuoteominaisuuksien refaktorointi ja jatkokehitys. Tätä verkkokaupan tuotteiden lajittelussa käytettävää ominaisuutta kaipaa yhä useampi verkkokauppa yhä laajemmissa käyttötapauksissa, joten oli mielenkiintoista tutustua vanhaan, ei-optimaaliseen koodiin ja lähteä parantamaan sitä askel askeleelta eteenpäin. Projektissa sai käyttää sekä akateemisissa opinnoissa tullutta tietotaitoa että työn mukana tuomaa teknistä osaamista.

Parasta Lianalla työskentelyssä on samanhenkiset työkaverit, jotka paneutuvat kaikella energiallaan asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseen. Liana Technologies on globaali firma, josta löytyy start-upin virtaa ja tahtoa.

Avoimet työpaikat