Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Uratarinoita

“Saan työskennellä monipuolisessa tiimissä, jossa eri alojen osaaminen kohtaa”

Nimi: Jenni Kleemola
Toimipaikka: Oulu
Titteli: Media Analyst
Koulutus: Filosofian maisteri, germaaninen filologia

Olen Jenni Kleemola ja työskentelen Lianan palveluyksikössä (Liana®Services). Olen työskennellyt Lianalla vuoden 2016 syyskuusta lähtien.

Vuonna 2013 kieltenopettajaksi valmistumisen jälkeen aloitin opettajanuran. Olin opiskellut pääaineenani germaanista filologiaa ja sivuaineena englantilaista filologiaa Oulun yliopistossa. Kun minulla oli muutama vuosi opettajanuraa takana, minusta alkoi tuntua siltä, että opettajan ammatti ei ollut minulle kutsumus niin kuin sen tulisi mielestäni olla ainakin jollain tavalla. Elokuussa 2016 minulle tarjottiin taas opettajantöitä mutta kieltäydyin paikasta ja aloin etsiä sen sijaan jotain muuta työtä. Tavoitteenani oli työ, jossa voisin kokea, että voin tehdä työni enemmän omalla persoonallani ja omannäköisesti. Ystäväni työskenteli siihen aikaan Lianalla, josta käytettiin vielä nimeä Koodiviidakko, ja hän kertoi minulle työstään informaatikkona. Kun kävi ilmi, että Lianalla oli avoimia työpaikkoja, päätin hakea ja sain paikan! Noin puolentoista vuoden ajan työskentelin informaatikkona ja päivitin Lianan toimittaja- ja mediatietokantoja pääasiassa Euroopan maiden osalta.

Vuoden 2018 alussa sain tilaisuuden alkaa työskennellä mediamonitoroinnin parissa, ja alkaa tehdä media-analyysejä asiakkaillemme. Tämä oli tervetullut muutos työurallani Lianalla; olin jo hieman kaivannut uusia haasteita! Tämä on yksi tärkeimpiä syitä, miksi Lianalla työskentely on minulle mieluisaa: Lianan tavoitteena on antaa työntekijöille mahdollisuus tarttua uusiin haasteisiin ja kehittyä ammattilaisina.

Työtehtäviini media-analyytikkona kuuluu media-analyysien tuottaminen asiakkaillemme, asiakkaiden mediaseurantojen optimointi niin, että seurannat palvelevat tarkoitusta ja lehdistötiedotteiden lähettäminen asiakkaiden puolesta. Pidän asiakaspalvelusta, ja kontaktit asiakkaisiin mahdollistavat sen, että saan tarkempaa palautetta työstäni, mikä taas auttaa minua kehittymään työntekijänä.

Kun Lianan palveluyksikkö perustettiin marraskuussa 2019, pääsin osaksi upouutta tiimiä, jossa kanssani työskentelee muita oman alansa spesialisteja; ammattilaisia, jotka tekevät töitä muun muassa hakukoneoptimoinnin, verkkosivujen suunnittelun, UI- ja UX-designin ja myynnin parissa. Kun tiimissä on henkilöitä, joilla on erilainen koulutustausta ja päivittäiset työtehtävät, jotka eroavat suurestikin toisistaan, se rikastaa jokaisen tiimiläisen työarkea. Meillä on kullakin omat vahvuusalueemme mutta saamme työskennellä yhdessä projekteissa, joissa nämä alueet kohtaavat, ja näin voimme myös oppia toisiltamme. Tämän lisäksi meillä on loistava tiimihenki! Pitkän etätyöjakson aikana yhteiset kahvitauot videochatin välityksellä piristivät työpäiviä ja loivat toivoa: Juuri mikään ei ole hienompaa töissä kuin se, että saa nähdä esimiehensä puhuvan perunana tietokoneen ruudulla!

Jaa