Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Uratarinoita

"Lianalla pystyn luottamaan siihen, että minuun luotetaan"

Nimi: Aino Tuononen
Toimipaikka: Helsinki
Titteli: Senior Sales Executive, Sales Mentor, PR & Media Solutions Specialist

Olen Aino Tuononen ja toimin Lianalla myynnin tehtävissä PR & Media -tiimissä.
Olen työskennellyt myynnin parissa 17-vuotiaasta asti ja myyntiurani olen aloittanut kuluttajamyynnissä. Aloittaessani aikanaan myynnin työtehtävissä toimin ensin myyjänä, josta etenin vastuumyyjäksi, ja siitä aikanaan sitten myymäläpäälliköksi usemmassakin eri liikkeessä. Lianalla aloitin vuonna 2017 Account Managerin tehtävissä. Tuolloin keskityin uusasiakashankintaan ja olemassa olevien asiakkuuksien kehittämiseen. Puolentoista vuoden jälkeen vastuuni hieman muuttuivat ja lähtivät kipuamaan pikkuhiljaa kohti nykyisiä vastuitani. 

Miksi sitten hain aikanaan Lianalle? Ystäväni oli yrityksessä töissä ja kehui sekä organisaatiota että sen työyhteisöä. Tätä kautta Liana tuli tutuksi ja ajattelin, että haluan olla osa jotain tuollaista. Hain paikkaa myynnistä ja ilokseni hakuni tuotti tulosta. Uuden työn myötä saapui tervetullut muutos ja pääsin sukeltamaan yritysmyynnin maailmaan. Myynti on itselläni veressä, joten yritysmyynnin haasteet tuntuivat tuolloin hyvältä ja sillä tiellä olen edelleen. 

Teen nykyisissäkin työtehtävissäni uusasiakashankintaa, mutta vuosien varrella vastuuni ovat muovautuneet ja lisääntyneet. Nykyisin työtehtäviini kuuluu muun muassa aktiivisesti asiakasrajapinnassa toiminen sekä kilpailutusten tekeminen. Saan myös koutsata tiimikavereitani ja jakaa osaamistani. On huippua nähdä, kuinka oma apu kantaa hedelmää työkavereiden oppiessa uutta ja onnistuessa. Työpäiviini mahtuu palavereita, tarjousten valmistelua, potentiaalisten asiakkaiden kontaktointia sekä yleistä työkavereiden kanssa toimista. 

Työssäni on paljon hyvää, joten on vaikea nostaa mitään yhtä parasta asiaa yli muiden. Aina on kuitenkin ilo nähdä, kuinka meidän ratkaisut saavat asiakkaan innostumaan ja silmät tuikkimaan. Erityisen huippua on se, kuinka voimme aidosti tuottaa helpotusta asiakkaiden työhön sekä päivittäiseen arkeen. Nuo hetket tekevät omista onnistumisista entistä erityisempiä. Myös kaikki tapahtumat, messut ja juhlat ovat olleet mieleenpainuvia. 

Lianalla pystyn luottamaan siihen, että minuun luotetaan. Se on aika siistiä.

Jaa