Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

Viestinnän 5 ROI-mittaria

0
Viestinnän 5 ROI-mittaria
Jaa

Viestintää ja PR:ää ei aina pidetä toimintoina, joiden tehtävä on tuottaa suoraan mitattavaa kassavirtaa. Toisaalta erilaisiin kampanjoihin ja viestintään käytetään huomattaviakin rahasummia. Listasimme viisi kysymystä, joita voit käyttää suuntaviivoina siitä, onko viestintäsi toteutunut suunnitelmien mukaisesti ja kannattavasti.

1. Onko viestintäsi tarpeeksi monipuolista?

Viestintä on monimuotoinen kokonaisuus, jossa näkyvyys suhteessa kilpailijoihin ratkaisee. Kyse ei ole ainoastaan oman brändin mainostamisesta, vaan myös siitä, kuinka kilpailijasi näkyvät toimintakentälläsi. Kenen mainoskampanjat ovat näkyvimpiä? Mikä yritys saa palstatilaa lehdistössä? Tavoitteletko televisio-, radio- tai internetnäkyvyyttä? Oletko onnistunut siinä paremmin kuin kilpailijasi? Sisältö ratkaisee, ei suurin budjetti.

2. Olethan verkostoitunut PR-vaikuttajien ja lehdistön kanssa?

Suhteet mediaan ovat olennaisen tärkeitä uutisoinnissa. Kohdista tiedottaminen sinulle olennaisiin medioihin ja toimittajiin, oli kyse sitten maantieteellisestä tai liiketoiminnallisesta toiminta-alueestasi. Tiedottaminen on tehokas tapa luoda näkyvyyttä toimittajien keskuudessa. Aktiivinen ja laadukas tiedottaminen palkitaan, vaikka artikkelisi eivät aina päätyisikään julkisuuteen. Toimittajat arvostavat aktiivisuutta.

3. Rakentavatko kampanjat ja tiedotteet tarinaa yrityksestäsi?

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, myös viestinnässä. Tarjoa asiakkaillesi uutta odotettavaa, tarjoa vinkkejä ja laadukasta sisältöä. Luo tarvittaessa keskustelua ja ole aktiivisesti mukana toimialasi tapahtumissa.

4. Kohdistuuko viestintäsi juuri oikeille henkilöille?

Massaviestintä on digitaalisella ajalla tarpeetonta, sillä tarjolla on monenlaisia työkaluja, joiden avulla voit selvittää, ketkä ovat kohderyhmääsi, miten he viestivät ja mistä he ovat kiinnostuneita. Kun oikeat asiakas- ja sidosryhmät ovat löytyneet, seuraavana vuorossa on hiljaisten signaalien tunnistaminen. Viestinnässä on hyödyksi olla proaktiivinen ja ennakoida.

5. Mitä asiakkaasi puhuvat sinusta?

Asikkaasi suosittelu on paras keino saada uusi asiakas vakuuttuneeksi palvelusi paremmuudesta. Mitä asiakkaasi puhuvat sinusta? Asiakaskyselyt ovat hyvä tapa kerätä tietoa asiakkaiden kokemasta palvelusta. Toisaalta myös sosiaalisessa mediassa on keskusteluja, joissa rakennetaan kuvaa yrityksestäsi. Tunnethan myös nämä keskustelut?

Tykkäsitkö artikkelista?
Peukuta tästä!

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja