Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

Näin tekoäly auttaa sinua viestinnän mittaamisessa ja sisältöjen kohdentamisessa

0
Jaa

Keskustelu tekoälystä ja sen tuomista mahdollisuuksista käy tällä hetkellä varsin kiivaana markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisten keskuudessa. Vaikka tekoälyhypetys keskittyy yhä paljon tulevaisuuden visioihin, monessa organisaatiossa on alettu ihan tosissaan kiinnostua tekoälyn hyödyistä ja siitä, mitä lisäarvoa tekoäly voi tuoda esimerkiksi omaan viestintätyöhön.

Me täällä Lianalla olemme kehittäneet tekoälyteknologiaan jo jonkin aikaa ja ensimmäiset tekoälypohjaiset palvelumme ovat nyt valmiina käyttöönottoon. Liana® PR Cloud -viestintäkokonaisuutemme pitää sisällään oppivaa tekoälyä, joka pystyy käsittelemään valtavia määriä verkosta poimittua tietoa ja määrittämään sille annettujen esimerkkien avulla uutisten ja verkkokeskusteluiden äänensävyn.

Mutta mitä käytännön hyötyä tekoälyä hyödyntävistä viestinnän palveluista ja erityisesti tekoälypohjaisesta mediaseurannasta on alan ammattilaiselle? Tässä muutama konkreettinen esimerkki siitä, miten tekoäly voi auttaa sinua mittaamaan viestintäsi purevuutta ja kohdentamaan sisältöjäsi entistä paremmin haluamillesi kohderyhmille.

Tekoäly kertoo, mihin tiedotteesi on kiirinyt

Kun lehdistötiedotteesi lähtee maailmalle, haluat todennäköisesti tietää missä medioissa siitä kirjoitetaan. Tekoälyä hyödyntävä mediaseurantapalvelu pystyy käymään läpi tiedotteesi sisällön ja muodostamaan siitä automaattisesti seurannan, joka poimii talteen kaikki tuosta nimenomaisesta tiedotteesta tehdyt artikkelit ja uutiset. Näin pääset heti lukemaan, missä ja mitä tiedotteestasi on kirjoitettu ja näet konkreettisesti millainen vaikutus yksittäisillä viestintätoimenpiteilläsi voi olla esimerkiksi organisaatiosi medianäkyvyyteen.

Tekoäly tunnistaa, millä äänensävyllä teistä kirjoitetaan

Tekoälypohjainen mediaseuranta osaa myös analysoida keräämiensä uutisten ja artikkeleiden sisällöt ja kertoa, onko ne kirjoitettu positiiviseen, neutraaliin vai negatiiviseen äänensävyyn. Yleensä vastaavanlaiset sävyanalyysit tehdään ihmisvoimin manuaalisesti, jolloin prosessiin kuluu paljon aikaa ja rahaa. Tekoäly sen sijaan tekee analyysin kustannustehokkaasti ja reaaliaikaisesti, mikä mahdollistaa sen, että heti kun tieto organisaatiotasi koskevasta negatiivisesta uutisesta kilahtaa sähköpostiisi, voit reagoida siihen välittömästi esimerkiksi omalla mediatiedotteella.

Tekoälyn koostama sävyanalyysi antaa myös osviittaa siitä, mikä on organisaatiosi tai brändisi mediajulkisuuden nykytila ja mihin suuntaan julkisuus kehittyy tehokkaan tiedottamisen myötä. Negatiivinenkin julkisuus on mahdollista kääntää positiiviseksi, kun tiedetään tarkasti, mihin medioihin viestintää kannattaa jatkossa kohdentaa. 

Liana PR Cloud -viestintäkokonaisuuden sisältämä tekoäly määrittää uutisten äänensävyn nopeasti ja tarkasti.

Tekoäly auttaa sinua kehittymään oman toimialasi aktiiviseksi asiantuntijaksi

Toisin kuin perinteiset mediaseurantapalvelut, tekoälypohjainen mediaseuranta osaa etsiä tiettyyn aihealueeseen liittyviä uutisia ilman työlästä avainsanaoptimointia. Niin kutsutun semanttisen mediaseurannan avulla saat helposti tietoosi, mistä toimialallasi keskustellaan, missä kanavissa keskustelua käydään ja ketkä toimittajat kirjoittavat aiheista, joihin organisaatiosi haluaa ottaa kantaa. Tarjoamalla oikean kohderyhmän toimittajille ajankohtaista ja hyvin kirjoitettua sisältöä, sinulla ja organisaatiollasi on mahdollisuus erottautua muista ja nousta alanne mielipidevaikuttajaksi ja suunnannäyttäjäksi.

Entä tulevaisuus?

Tekoäly pystyy jo nyt tekemään kaiken sen, mitä edelliset esimerkit kertoivat. Mutta mitä on vielä luvassa?

Olemme nyt kehittämässä palveluihimme uusia tekoälyominaisuuksia ja aivan lähitulevaisuudessa tekoäly pystyy muun muassa etsimään palvelumme kautta lähetetyille lehdistötiedotteille sopivia vastaanottajia tiedotteen sisällön perusteella hyödyntäen mediatietokantaamme. Lisäksi tekoäly pystyy kertomaan entistä tarkemmin ja selkeämmin, mihin teemoihin ja sisältöihin sinun kannattaa omassa viestinnässäsi panostaa, jotta viestisi saisivat näkyvyyttä haluamissasi kanavissa. 

Jos kiinnostuit tekoälyohjatusta viestinnästä ja haluaisit kuulla lisää Lianan tarjoamista viestinnän palveluista, ota meihin yhteyttä niin jutellaan aiheesta lisää! 

Ota yhteyttä

Tykkäsitkö artikkelista?
Peukuta tästä!

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja