Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

Mediaseurannasta tehot irti – 5 vinkkiä markkinointiin

0
Jaa

Aiemmin avasimme blogissamme mediaseurantatyökalun käyttömahdollisuuksia myynnin työkaluna. Vaikka myynnin ja markkinoinnin tehtävät voivat monin paikoin liipata läheltä toisiaan, on palvelulla myös omat uniikit käyttömahdollisuutensa markkinointitiimin käsissä.

Nykyajan digitaalinen markkinointi on hektistä ja sisältää monia eri osa-alueita ja työkaluja, joten kattava mediaseurantatyökalu voi avustaa monessa eri tehtävässä. Tässä 5 tärkeintä syytä hyödyntää mediaseurantaa myös markkinoinnissa:

1. Uutta puhtia sisältökalenteriin

Sisältömarkkinointi on digitaalisen markkinoinnin kulmakivi. Markkinointitiimien yksi tärkeimmistä työkaluista on sisältökalenteri, joka pitää huolen siitä, että tarjolla oleva sisältö on monipuolista ja ajankohtaista. Toimivan sisältökalenterin rakentaminen kuitenkin vaatii vahvaa tietämystä alan trendeistä ja nousevista tähdistä ja mediaseurantapalvelu auttaa kaivamaan nämä esille.

Seuraa alan julkaisuja, blogeja sekä sosiaalista mediaa löytääksesi alan kuumimmat trendit ja kiperimmät puheenaiheet ja tartu niihin. Erityisesti ns. hiljaisten signaalien seuraaminen auttaa ennustamaan tulevia tärkeitä aiheita, joista kuluttajat ovat kiinnostuneita. Jos näistä on riittävästi tietämystä, voi bloginne päästä ensimmäisenä joukossa suureen suosioon.

Vinkki: Muista pitää kalenterisi joustavana, jotta nopeasti nousevat aiheet pääsevät osaksi sisältömarkkinointia.

2. Optimoi hakusanasi

Valtaosa ihmisistä etsii tuotteita ja brändejä hakukoneiden avulla ja Chitikan mukaan Googlen ensimmäinen hakutulos saa jopa 33 % kaikesta kävijämäärästä. Hakukonenäkyvyys on kaikille toimijoille tärkeää, etenkin asiakaspolun alkuvaiheilla.

Chitikan kyselyn mukaan hakukoneen ensimmäinen sijainti saa 33 % liikenteestä ja käyrä laskee hyvin jyrkästi.
Googlessa ensimmäisenä näkyvä sivusto saa jopa kolmasosan liikenteestä, kun taas seuraaviksi sijoittuvat saavat vain murto-osia tästä.

Hakusanaoptimointiin on saatavilla useita eri työkaluja, mutta parhaimmat ja aidoimmat hakusanat – sekä myös hakusanojen muuttumisen trendin – saa selville mediaseurannan avulla. Alan julkaisujen ja mielipidevaikuttajien seuraaminen auttaa löytämään tulevaisuuden hakusanat, jolloin organisaationne saa reilusti etumatkaa hakukonenäkyvyydessä. Myös sosiaalisesta mediasta voi ennustaa, mihin suuntaan termistö on kehittymässä.

Vinkki: Käytä mediaseurantatyökalua yhdessä erillisten hakusanatyökalujen kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

3. Nouse huipulle linkityksillä

Optimaaliset hakusanatkaan eivät ole kaikki kaikessa hakukonenäkyvyyden osalta – myös linkityksillä on suuri merkitys. Linkitykset laajoissa julkaisuissa ja blogeissa tuovat tietenkin myös yksinään verkkosivukävijöitä, mutta niiden avulla voit myös nostaa sivustosi sijoitusta Googlessa.

Muiden sivustojen linkitykset viestivät Googlelle luotettavasta ja laadukkaasta sivustosta – Googlen algoritmit nimittäin suosivat sivustoja, joille linkitetään paljon ulkopuolisista lähteistä. Mediaseurantatyökalulla voit helposti seurata alasi julkaisuja ja blogeja sekä löytää niistä maininnat itsestäsi. Tällöin voit ottaa yhteyttä julkaisijaan ja pyytää heitä linkittämään takaisin verkkosivuillesi.

Vinkki: Google arvostaa eniten linkkejä saman aihepiirin lähteistä. Seuraa siis oman alasi julkaisuja aihealueeseen perustuvalla haulla päästäksesi parhaisiin lopputuloksiin.

4. Tähtibloggaaja tuo kävijöitä

Alan mielipidevaikuttajien seuraaminen antaa mainioita vinkkejä sisältökalenteriin ja hakusanoihin, mutta asian voi viedä astetta pidemmälle. Suositun freelance-journalistin tai bloggaajan vieraskirjoitus organisaation sivustolla voi tuoda reilustikin näkyvyyttä sekä tuoda sivustolle aivan uudenlaista kävijäryhmää. Kattavan mediaseurantapalvelun avulla löydät alan tärkeimmät ja suosituimmat vaikuttajat.

Vierasbloggauksen voi toteuttaa myös toisin päin – tunnetulle bloggaajalle voi tarjota omaa näkemystään aiheesta. Tällä tavalla voidaan rakentaa toimiva ja pitkäkestoinenkin yhteistyö, josta molemmat osapuolet hyötyvät.

Juho Mattila kirjoitti Paytrailille
Koodiviidakon Business Director Juho Mattila kirjoitti Paytrailille vierasbloggauksen markkinoinnin automaatiosta, mikä antoi lisänäkyvyyttä molemmille organisaatioille.

5. Nappaa kiinni tähdenlennosta

Mainoskampanjat toimivat parhaiten, kun ne puhuttelevat asiakkaita jollain tapaa. Internet-ajan uusi ilmiö on nopeasti äärimmäiseen suosioon nousevat aiheet, jotka kiertävät somessa kulovalkean tavoin. Näiden pohjalta voi rakentaa hyvinkin toimivan ja näkyvän mainoskampanjan – kunhan aiheesta nappaa riittävän ajoissa kiinni. Viraali-ilmiöihin liittyy nimittäin myös nopea hiipuminen, eikä mikään ole niin noloa, kuin kaksi viikkoa sitten vanhentunut juttu.

Puhuttaako esimerkiksi tietty artisti tai poliittinen tapahtuma? Onko internetissä noussut esille uusi valokuva- tai videohaaste? Näihin pureutuvat markkinointitoimet keräävät takuulla suuren yleisön huomion. Mediaseurantatyökalun avulla kuumista aiheista voi myös luoda erilaisia analyysejä tai infograafeja, jotka voivat koukuttaa kriittisemmätkin kohderyhmät.

ViidakkoMonitor on mediaseurannan tehotyökalu, jonka avulla löydät itsellesi tärkeät artikkelit, bloggaukset ja sosiaalisen median keskustelut helposti ja vaivattomasti. Uutena ominaisuutena ViidakkoMonitorissa on ainoana Suomessa aihealueeseen perustuva semanttinen haku, jonka avulla saat seurannoista entistä tarkempia. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää mediaseurantapalveluista!

Tykkäsitkö artikkelista?
Peukuta tästä!

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja