Instagramin käyttö niin kuluttaja- kuin yritysviestinnässäkin lisääntyy jatkuvasti. Instagram on helppo ja nopea viestinnän väline, mutta taipuu muuhunkin: tiedottamiseen, brändin luomiseen, verkostoitumiseen tai esimerkiksi myynnin tueksi. Instagram-tili vailla seuraajia ei ole yritykselle eduksi, oli sisältö miten hyvää tahansa. Uskottava määrä seuraajia on mielellään kerrytettävä pian.
Siksi suunnitelma seuraajien saamisesta kannattaakin luoda hyvissä ajoin ennen uudessa mediassa aktivoitumista. Tässä joitakin vinkkejä siihen, miten Instagram-seuraajia hankitaan (ja miten heidät menetetään).
1. Opi osaajilta
Seuraa, mitä seuratuimmat instagrammaajat tekevät, ja opi kilpailijoilta. Millaisista kuvista ja sisällöstä ihmiset pitävät? Mitkä hashtagit toimivat ja miten seuraajat saa kommentoimaan? Millaisia ovat Instagramin parhaiten toimineet kampanjat?
2. #hashtagitkuntoon
Oikeilla hashtageilla profiloidut oikeaan joukkoon ja tulet löydetyksi, etkä katoa kuvamassoihin. On tärkeää käyttää juuri kullakin hetkellä ajankohtaisia, mutta sisältöön sopivia hashtageja. Tässä apuna toimivat erilaiset hashtag-listaukset, joita löydät hakukoneilla.
Yritykselle kannattaa luoda myös oma hashtag. Sen tulisi olla sama, jota käytetään myös muualla. Omaan hashtagiin voi linkata tapahtumissa ja seminaareissa ja kannustaa niin tapahtumaan osallistujia kuin työntekijöitäkin julkaisemaan sillä.
3. Ajoita oikein
On tärkeää, että julkaiset päivityksiä, kun kohderyhmä on paikalla. Ota huomioon ne aikavyöhykkeet, joilla haluat näkyä. Toisin kuin esimerkiksi Facebookissa, ihmiset käyvät Instagramissa ollessaan vapaalla: aamuisin, matkalla töihin tai sunnuntaisin.
4. Verkostoidu
Seuraa sinulle tärkeitä käyttäjiä: kilpailijoita, kumppaneita, alan vaikuttajia, tapahtumia ja potentiaalisia asiakkaita. Selaa välillä myös tärkeitä hashtageja. Tykkää ja kommentoi. Jaa myös satunnaisesti muiden sisältöä.
5. Kilpailuista tarjouksiin
Kilpailut toimivat Instagramissa hyvin, ja niiden rakentaminen on helppoa. Ne tuovat usein helposti lisänäkyvyyttä ja seuraajia. Muista tärkeät hashtagit, jotta kilpailusi löytyy, esimerkiksi #contest. Monet yritykset myös tarjoavat tarjouksia ainoastaan Instagram-seuraajille.
6. Ohjaa muista kanavista
Kun aktivoidut uudessa kanavassa, muista kertoa siitä asiakkaille. Ohjaus sosiaalisen median kanaviin kannattaa tehdä niin verkkosivuilta, uutiskirjepohjista kuin flyereista ja kivijalkamyymälöistäkin. Kerro etenkin kilpailuista. Instagram-sisältö kuvineen on helppo tapa tuoda vaihtelua esimerkiksi Facebook-sisältöön – voit jakaa Instagram-päivitykset automaattisesti myös Twitteriin.
7. Näy tapahtumassa
Instagram on hyvä tapa nousta esiin messuilla tai tapahtuman vierailijana. Selvitä tapahtuman alussa, millä hashtageilla kävijät postaavat, ja muista merkitä päivitykseen myös tapahtuman sijainti. Ole aktiivinen. Esimerkiksi messutarjous voi saada paljon näkyvyyttä hyvin ajoitetulla ja oikein tägätyllä Instagram-päivityksellä.
8. Opi kuuntelemalla
Käytä sosiaalisen median seurantaa hyväksesi löytääksesi sinulle olennaisia aiheita, vaikuttajia ja hashtageja. Herätä sitten oikean yleisön ja mielipidevaikuttajien huomio seuraamalla heitä, kommentoimalla heidän kuviaan ja osallistumalla keskusteluihin aktiivisesti myös omilla kuvillasi.
Ja miten Instagram-seuraajia menetetään...
- Laatu ei korvaa määrää: #liianmontahastagia on #liianmontahastagia
- Oikotiet eivät toimi Instagramissa(kaan): #tags4likes #follow4follow
- Pidä mitä lupaat: jos kuva on tuotteesta, älä väitä sen olevan #awesomecatpicture
Mikäli kaipaat apua mielipidevaikuttajien ja keskeisten some-keskusteluiden löytämiseksi, ota meihin yhteyttä ja kysy lisää sosiaalisen median seurannan mahdollisuuksista.
Kommentti
Kommentit
Ei kommentteja