Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon
Mobiilisovellus

Lautta-aikataulut mukana taskussa

Millä kulkee halkokuorma Hailuotoon, kuinka haetaan maidot Saimaan saaresta, miten mökkiläiset pääsevät Mossalaan? Toimivien liikenneyhteyksien ylläpitäminen tuhansien järvien ja saarien kirjomassa maassa vaatii lauttoja ja yhteysaluksia.

Finferries hoitaa sekä yhteysalus- että lauttaliikennettä Suomessa yhteensä yli 40 reitillä. Aluksilla kuljetetaan vuosittain yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa.

Lautta-aikataulut mukana taskussa

Ajatus mobiiliapplikaatiosta syntyi alunperin Finferriesin jokakesäisestä asiakastyytyväisyyskyselystä. Lauttamatkustajat kaipasivat nopeampaa tapaa selata aikatauluja ja etsiä reittejä yli 40 vaihtoehdon joukosta.

Finferries lähestyi mobiilisovellusten kehittäjiä, toiveenaan saada sovellus, joka kokoaisi yhteen lauttareitit ja -aikataulut. Sovellus, joka olisi yksinkertainen ja helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä, se kulkisi helposti mukana taskussa. Finnferries toivoi sovelluksen myös auttavan pitämään säännöllisesti lautalla matkustavat asiakkaat ajan tasalla.

Mobiilisovellukset olivat meille täysin uusi alue, joten turvauduimme palveluntarjoajaan, joka kykeni esittelemään sovelluksen hyödyt ja ominaisuudet. Lianan esitys auttoi hahmottamaan, millainen sovelluksesta oikeasti tulisi.
Jutta Valkeinen
Viestintäpäällikkö, Finferries

Käytettävyys säilyy myös offline-tilassa

Luotettava nettiyhteys ei ole itsestäänselvyys rannikkoalueen saaristoissa. Siksi myös mobiilisovelluksen täysi offline-tuki sai Liana®Cloud Website & Mobile -ratkaisun erottautumaan edukseen tarjouskilpailussa. Sovelluksen käyttäjät voivat siis selailla lauttojen reittejä ja aikatauluja huolimatta internetin hitaudesta tai kaatumisesta. Sovellus päivittyy automaattisesti käyttäjän internet-yhteyden palattua.

Push-ilmoituksia suosikkireiteistä

Viestintää säännöllisten lauttamatkustajien suuntaan lähdettiin parantamaan Lianan kehittäjien ehdottamalla Suosikit-toiminnolla.

Sovelluksen käyttäjät voivat merkitä lauttareittejä suosikeikseen saadakseen push-ilmoituksia reiteillä tapahtuvista muutoksista. Näin käyttäjät saavat ensimmäisinä viestin mahdollisista myrskyn aiheuttamista viivästyksistä, teknisistä ongelmista tai ylimääräisistä lauttavuoroista.

Mobiilisovellus noutaa lautta-aikataulut suoraan Finferriesin verkkosivuilta. Päivitettäessä tiedot julkaistaan automaattisesti sekä verkkosivuilla että mobiilisovelluksessa.
Juuso Kiviaho
Tiiminvetäjä, Mobile Solutions, Liana Technologies

Tulokset ja tulevaisuudensuunnitelmat

Mobiilisovelluksen julkaisun jälkeen Finferries on aktiivisesti kerännyt palautetta käyttäjiltä. Sovellusta on kehitetty palautteen perusteella ja siitä on myös julkaistu päivitetty versio. Seuraavia kehitystoimenpiteitä suunnitellaan jo, kuten pitääkin – Finferries nimittäin näkee mobiilisovelluksen kehittyvänä alustana, jota ei ole tarkoituskaan saada valmiiksi, vaan jota kehitetään jatkuvasti eteenpäin.

Olemme olleet erityisen tyytyväisiä sovelluksen helppokäyttöisyyteen ja visuaaliseen selkeyteen. Tämänkaltaisen sovelluksen käyttäjät haluavat yksinkertaisesti tietää, kulkeeko lautta vai ei, ja tämän tiedon on löydyttävä helposti ja nopeasti.
Jutta Valkeinen
Viestintäpäällikkö, Finferries
Jaa

Haluatko saavuttaa samanlaisia tuloksia?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä ilmainen demo Lianan palveluista.

Ota yhteyttä