Case OSAO

1. Esittely

1. Esittely Samuel Sihvola Sivuviidakko-alusta soveltuu hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Se mahdollistaa niin pienten kampanjasivujen kuin suurten, monikielisten yrityssivustojen toteutuksen. Samuel Sihvola Account Director, Liana Technologies

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, joka vastaa opiskelijoiden ja työelämän osaamistarpeisiin Pohjois-Suomessa. Vetovoimaltaan, toiminnan laajuudeltaan ja tuloksiltaan OSAO sijoittuu ammattiopistojen kärkeen Suomessa. OSAOn ylläpitäjä on Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk).

2. Uudistustarpeet

Katso kuva 2. Uudistustarpeet Marsa Jurvakainen Jos ei olla verkossa, ei olla olemassa. Tämän vuoksi tarvittiin uudet, päivitetyt nettisivustot lisäämään tietoisuutta. Marsa Jurvakainen Viestintäpäällikkö, OSAO

OSAOn tavoitteena oli lisätä tietoisuutta kohderyhmässä. Herättääkseen mielenkiintoa OSAOlla päätettiin aloittaa digiuudistus, jonka osana päivitettiin verkkosivusto. Ennen uudistuksen aloittamista haluttiin kuitenkin selvittää tarkka kohderyhmä sekä kanavat, joista kohderyhmä tavoitetaan. Selvityksen pohjalta OSAO päätti keskittyä erityisesti ammattiopistoihin hakevien joukkoon. Hakijat olivat jo verkossa, joten myös OSAOn tuli vahvistaa online-näkyvyyttään. Toinen tärkeä tavoite uudistuksessa oli vastuun jakaminen sivuston päivitysten osalta. Toisin sanoen haluttiin, että viestinnän ammattilaisten ohella myös muut organisaation jäsenet pystyisivät jatkossa päivittämään verkkosivuja.

3. Ratkaisu

3. Ratkaisu

OSAOlla huomattiin tarve uudelle julkaisujärjestelmälle, sillä nopeasti kasvavan informaatioteknologian perässä pysyminen oli tullut yhä vaikeammaksi olemassa olevilla työkaluilla. Aiemmin käytössä ollut järjestelmä oli päässyt vanhenemaan eivätkä sivut toimineet mobiililaitteilla. Tiedon tulee olla helposti löydettävissä, sillä suurimmalla osalla ihmisistä on jo älypuhelin.

OSAO päätti hankkia uudet digiviestinnän työkalut, joiden avulla voitaisiin kohentaa sekä nettisivujen ulkoasua että toimintoja. Liana Technologies nähtiin kumppanina, joka tarjoaa sekä tukea, kehitysapua että tavoitettavuutta. Uudet verkkosivut lähdettiin rakentamaan Lianan Sivuviidakko-julkaisujärjestelmän päälle.

4. Toteutus

4. Toteutus Lauri Juntunen Jopa ilman aikaisempaa kokemusta nettisivujen hallinnasta, lyhyen perehdytyksen jälkeen jokainen osaa käyttää Sivuviidakkoa. Lauri Juntunen Customer Success Director, Liana Technologies

OSAO suunnitteli uusien nettisivujen konseptin, käyttöliittymän, visuaalisuuden ja toiminnot yhteistyössä mainostoimisto Työmaan kanssa. Sivusto rakennettiin Sivuviidakko-alustalle, joka mahdollisti ulkoasun ja toimintojen toteutuksen ilman kompromisseja. Nettisivut suunniteltiin responsiivisesti, jolloin ne skaalautuvat automaattisesti käyttäjän päätelaitteen mukaan. Responsiviisella toteutuksella varmistetaan, ettei sivustovierailija poistu samantien heikon seilailukokemuksen vuoksi. OSAO kiinnitti uudistuksessaan erityistä huomiota myös verkkotekstin tuottamiseen, jossa sovellettiin uusimpia käytäntöjä. Nyt uuden nettisivuston hallinta on helppoa ja loogista, mikä mahdollistaa myös vastuun jakamisen organisaation sisällä.

5. Lopputulos

5. Lopputulos Marsa Jurvakainen Oli hienoa huomata, että sivusto alkoi nopeasti näyttämään siltä, kuin se oli suunniteltukin. Saatiin sitä, mitä oltiin tilattu. Marsa Jurvakainen Viestintäpäällikkö, OSAO

Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemässä auditoinnissa huhtikuussa 2015 OSAOn sivut saivat erikoismaininnan sanoin: ”Ulkoinen sivusto on esimerkillinen”. OSAO on myös saanut muilta kouluilta positiivisia yhteydenottoja ja palautetta koskien uudistettuja verkkosivustoja.

Sivuston hakukonenäkyvyyden kohentamisessa hyödynnettiin Sivuviidakon sisäänrakennettua hakukoneoptimointia, jonka avulla on kasvatettu OSAOn näkyvyyttä hakukoneissa. Sivuston julkaisemisen jälkeen kävijäliikenne on kasvanut +30%. Lisäksi mobiililiikenne on kasvanut +20% verrattuna edeltävään vuoteen.

Vieraile OSAOn sivuilla

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä tai lue lisää osoitteessa Sivuviidakko.fi!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä tai lue lisää osoitteessa Sivuviidakko.fi!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä tai tutustu Sivuviidakkoon tarkemmin tuotesivustolla osoitteessa sivuviidakko.fi.

Kertomalla meille kiinnostuksestasi saat ilmaisen esittelyn Sivuviidakosta ja pääset näkemään, miten järjestelmä toimii käytännön tasolla. Sivuviidakko on monipuolinen ja moderni julkaisujärjestelmä, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla helpon sivuston ylläpidon sekä käyttäjälle tärkeän analytiikan. Monipuoliset laajennusosat takaavat sen, että se taipuu pienistä suuriin sivustokokonaisuuksiin, kulloinkin halutulla ulkoasulla ja toiminnallisuuksilla.

Ota yhteyttä Sivuviidakko.fi

Lianan työkaluja käyttää yli 3500 organisaatiota

Mazda

Mazda

Mazda on japanilainen autonvalmistaja, jonka malleja myydään ympäri maailman. Suomessa Mazdat maahantuo Inchcape Motors Finland.

Taffel

Taffel

Taffel on osa Chips AB:tä, joka on laadukkaista tuotteistaan tunnettu elintarvikeyritys. Tuotevalikoimaan kuuluu snacksit, pakastetuotteet ja keksit.

Land Rover

Land Rover

Land Rover on brittiläinen automerkki jonka malleja myydään maailmanlaajuisesti. Suomessa Land Roverin maahantuoja on Inchcape Motors Finland.

Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot on yksi Suomen suurimmista hirsitalo- ja -huvilavalmistajista.